5 localuri din București cu street food bun

Street food-ul este astăzi mai trendy decât fine dining-ul, iar festivalurile care strâng furgonete, camionete și rulote în care se gătește au devenit extrem de populare, asta chiar dacă uneori e mult mai scump să mănânci la ele decât la un restaurant. Este evident că apetitul românilor pentru acest tip de mâncare este într-o continuă creștere, așa că am făcut această scurtă listă cu localuri cu street food bun, fie că e asiatic, românesc sau arăbesc.     

Toan’s

Toan’s este un restaurant cu specific vietnamez unde poți servi cel mai bun sandviș din lume:  Bánh mì, alături de tot felul de alte specialități vietnameze. Totul este preparat pe loc, iar mâncare de aici e foarte apreciată de clienți, deoarece în ultimii ani Toan’s s-a tot extins, deschizând restaurante în mall-uri, dar și prin alte zone ale Bucureștiului.

Adresă: Bd. Magheru nr. 12-14
Telefon: 0737.053.128

Calif

Pentru iubitorii de shaorma există nenumărate opțiuni în București, dar Calif rămâne cea mai bună. Preparatele de aici au avut și au mare priză la public, iar în timp ce shaormeriile din oraș se închid și deschid de pe o zi pe alta, Calif a rămas pe poziții și s-a tot extins, deschizând și alte locații cu alt fel de specialități: .calif și Condimental.  

Adresă: Bd. Iuliu Maniu nr. 12
Telefon: 0742.169.603

Burger Van

Întocmai ca și iubitorii de shaorma, iubitorii de burgeri au și ei foarte multe locuri de unde să aleagă. Burger Van rămâne întotdeauna una dintre cele mai bune și gustoase opțiuni. De asemenea, Burger Van se laudă că este primul food truck adevărat din București și, în mare parte, metronomul scenei locale de street food. Aici, carne nu este niciodată congelată, chifle sunt proaspete și moi, iar gustul burgerului de aici e inconfundabil.

Adresă: George Vraca nr.4
Telefon: 0720.287.437

Terasa Obor

Să nu uităm și de campionul street food-ului local: micul, iar Terasa Obor și-a câștigat deja renumele de locul cu cei mai buni mici din București. De asemenea, Terasa Obor atrage constant și o mulțime de turiști care-și doresc să încerce această specialitate locală direct dintr-un loc cu tradiție și frecventat de localnici. Terasa Obor a ajuns și în lista de 10 finaliști pentru #streetfood50 Awards, prima competiție internațională care premiază mâncarea stradală, fie că e vorba de pop-up-uri, de tarabe, mese festive sau magazine care servesc mâncare.

Adresă: Str. Ziduri Moși, Piața Obor
Telefon: 0721.986.897

Carnivale Food Market

Recent, în București s-a deschis și un food market care reunește 6 localuri diferite care servesc mâncare stradală: Meatic by Adi Hădean (carnuri preparate la grătar, afumate, marinate etc.), Camionetta (pizza), Japanos (sushi), Gattini Pasta (paste), Delicii pe roți (waffle belgiene), Fratellini Fresh & Wine bar. Locul arată într-un mare fel, prețurile sunt decente, iar oferta este destul de generoasă cât să satisfacă pe orice pasionat de street food.

Adresă: Splaiul Unirii nr. 165
Telefon: 0739.000.112