Nou în oraș: “NOUA bucătărie românească”, conceptul lui Alex Petricean

Fostul D’Artagnan de la prima ediție Masterchef care a câștigat anul trecut ca Head Chef la “Maize farm to table” titlul de cel mai bun bucătar, premiu acordat de către ghidul Gault & Millau România, valorificându-și experiența acumulată în restaurante cu stele Michelin precum Frantzen (Stockholm), Geranium (Copenhaga) sau Central (Lima), a deschis într-o casă din 1915, aflată în apropierea Tavernei “La Zavat”, restaurantul “Noua”, în care își propune să reinterpreteze bucătăria românească prin filtrul propriei viziuni și expertize. Localul, compartimentat în trei încăperi (Vlad Ţepeș, Katharina și Mansarda Dragonului) are circa 50 de locuri, plus o mică terasă cu meniu dedicat.

Program miercuri-sâmbătă: 18:00-22:00. Str. Popa Nan 7. Tel: 021 794 3294

„Noua” Tasting menu

Restaurantul propune pentru cină un singur meniu care se va schimba cu regularitate, de tip degustare, alcătuit din 8 feluri (2 antreuri, o supă, 3 feluri principale - vegetarian, carne roșie, pește - și 2 deserturi), care poate fi încercat în trei variante: meniul carpato-danubiano-pontic (meniul complet, cu toate cele 8 feluri, în cantități propice degustării fiecăruia), meniul Zefirului (alternativa-sample cu un antreu, fel principal și desert, alese din cele opt) și cel în care se pot comanda separat oricare din felurile de mâncare. Interesant este de exemplu antreul „România în farfurie”, o introducere ‚regională’ în bucătăria națională prin intermediul a 6 mono-porții.