3 to do cu Horia Ghibuţiu săptămâna 14-20 iunie

3 recomandări de Horia Ghibuţiu. Uite ce ne-a pregătit!

Duminică, 16 iunie, ora 20.00 - Omul care a văzut moartea, la TNB

L-am descoperit pe prolificul autor Victor Eftimiu, cel ce lansase magnifica butadă M-am săturat de lichele, dați-mi o canalie!, în anii pubertății. Nu datorită teatrului, ci grație unei parodii polițiste, „Kimonoul înstelat”. Personajul său, Tom Sincler, a fost printre eroii mei în perioada în care lăcrimam la teatru sau la cinema (cum să nu te lași pradă fiorilor la vederea bonomului Petre Gheorghiu care se înfuria teribil în „Gin Rummy” sau când Superman înconjura Pământul repede-repede ca să dea timpul înapoi?!). Trei decenii mai târziu, nu mai am eroi personali. În schimb, îi apreciez nespus pe cei care își dau silința și, deopotrivă, proba talentului în plan artistic. Și astfel numesc, deopotrivă, echipa de creație și cea actoricească din „Omul care a văzut moartea”.

 

 

Miercuri, 19 iunie, ora 19.00 - Obiceiuri necurate, la Bulandra

În ipostaza de regizor, Mihai Constantin a pus în scenă un spectacol care izbutește, de ani buni. să completeze orice a stagiune a Teatrului Bulandra. Ceea ce aduce Constantin în fața publicului nu sunt doar foști studenți ai săi, ci și un text plin de umor, scris de Tom Smith, care va încânta publicul acestei piese inteligent construite până la final. Aș zice, fără să mă hazardez, că spectacolul e, în aceeași măsură, o delectare și o evadare. Vedeți-l!

Joi, 20 iunie, ora 18.00 - Liminal 2019. The Unseen, la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi.

Un eveniment fain, conceput de oameni creativi pentru oameni așijderea. A doua ediție a festivalului de artă, știință și tehnologie din București are loc în perioada 15-23 iunie și propune publicului o expoziție de artă trans-media, un workshop, un talk performativ și un eveniment de tehnologie si artă dedicat copiilor, Miniliminal. Ca la prima ediție, Liminal sondează impactul tehnologiei asupra vieții în perioada contemporană. „Dacă în 2017 imaginam o serie de posibile scenarii pentru lumea exterioară și felul în care va arăta în viitor, această ediție este una introspectivă. Tema «The Unseen - Performing Surgery on Your Inner Reality» face referire la forțele nevăzute ale tehnologiei și a felului în care acestea ne influențează comportamentul, relațiile, deciziile și felul în care ne reprezentăm lumea”, spune Ioana Calen, fondatoarea festivalului Liminal și co-fondator Modulab.