București pe gratis: evenimente gratuite 14-20 iunie 2019

O nouă serie de evenimente free vine în ajutorul celor care vor să se distreze în București.

Festivalul Internaţional de Statui Vivante

Pentru al șaselea an consecutiv, cel mai mare eveniment de profil din țară, va avea loc între 14 și 17 iunie la București. Ediția din acest an se va desfășura în trei spații diferite: Grădina Casei Filipescu-Cesianu (14 iunie),  Parcul Al. I. Cuza (15 iunie, 17:30-22:00), Parcul Regele Mihai I (intrarea dinspre Sos. Nordului – Roata Mare) (16-17 iunie, 17:30-22:00). Deschiderea festivalului va avea loc pe data de 14, ora 20:00, în Grădina Casei Filipescu-Cesianu, Noaptea Statuilor Vivante marcând, ca în fiecare an, deschiderea oficială a evenimentului. La ediţia din acest an sunt invitate 45 de show-uri și performance-uri susținute de trupe din Portugalia, UK, Spania, Olanda, Germania, Serbia. Teatrul Masca va prezenta în premieră 11 statui vivante în spectacolul ”Istoria Dansului”. Sunt organizate expoziții de fotografie și costume, precum și demonstrații de machiaj.

FESTIVAL: STREET DELIVERY 2019  

“Poezia este în stradă!”... În strada Arthur Verona, între 14 și 16 iunie, în cadrul celei de-a 14-a ediție a Festivalului Street Delivery București, care se concentrează pe inspirația scoasă în stradă prin artă, cuvânt, design, arhitectură, prin poeticile cotidianului, geografiile literare și metaforele orașului. Plus doza firească de distracție. Program: de la 16:00 (vineri) și, respectiv, 11:00 (sâmbătă și duminică).

FILM: “Collateral Beauty” @ Grădina cu filme

În cadrul proiectului ,,Grădina cu Filme – Cinema & More”, prin care Creart aduce în prim plan filme semnificative pentru evoluția cinematografiei, în seara de 17 iunie, de la 20:00, este programată drama romantică Collateral Beauty”, în care, după ce a trecut printr-o tragedie, un bărbat scrie Iubirii, Timpul și Morții, și primește răspunsuri personale neașteptateIntrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

FOOD FESTIVAL: Meat Festival @ Berăria H

Între 14 și 17 iunie, pe terasa Berăriei H spre lacul Herăstrău se desfășoară a 2-a ediție a Festivalului Cărnii, mai bine zis a cărnii pe... grătar, căci grătarele vor fi turate la maxim în așteptarea miilor de gurmanzi pentru care bucătarii sunt pregătiți să prepare zeci de preparate în cadrul unui ospăț de 4 zile condimentat cu experiențe live atractive. Program: 12:00-23:00, cu excepția zilei de vineri (16:00-23:00).