“ITALIA ÎN ENERGIA MUZICII”: Nicola Piovani în concert la București

Pe 26 iunie, Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă a României, va găzdui muzica lui Nicola Piovani, unul dintre cei mai mari pianiști internaționali, compozitor și dirijor italian. Autor al unor renumite coloane sonore, a colaborat cu unii dintre cei mai mari regizori ai cinematografiei italiene, câștigând premiul Oscar în 1999 pentru muzica filmului La vita è bella.

Renumita actriță italiană, Mădălina Ghenea, va fi prezentatoarea spectacolului. Mădălina Ghenea este foarte legată din punct de vedere artistic de Italia, iar succesul său este legat și de colaborarea cu Eros Ramazzotti, după ce a apărut în videoclipul melodiei “Il tempo tra di noi”. Puțin mai târziu s-a remarcat într-un spot tv pentru o companie telefonică filmat alături de Raoul Bova și Teresa Mannino, iar în 2014 face parte din castingul filmului Youth în regia lui Paolo Sorrentino, care îi are ca protagoniști pe Michael Caine și Harvey Keitel.

În cadrul spectacolului va avea loc și recitalul Silviei Mezzanotte, renumită cântăreață italiană care, în 1990 a participat la Festivalul de la Sanremo, la categoria Tineri, cu melodia Sarai grande, obținând locul patru.

Concertul “Italia în energia muzicii” este organizat de Institutul Italian de Cultură în colaborare cu Ambasada Italiei la București, mulțumită suportului oferit de societatea italiană Ducati Energia Romania. 

Conținutul artistic al Concertului, locația prestigioasă precum și lista selecționată a invitaților, fac ca acesta să reprezinte unul dintre cele mai așteptate momente culturale și mondene ale verii.