Alin Vaida | Recomandări muzicale #3

Salutare!


Sper că articolul meu vă găsește bine.


 


Continui seria de recomandări muzicale, dar de data asta mă voi axa pe Jazz in the Park, dat fiind că ediția a VII-a a festivalului va debuta peste doar două săptămâni. Avem un line-up bun, la care am muncit mult și de care suntem mândri. E greu să faci o selecție de doar câteva albume, dar haide să încercăm. Iată recomandările mele:


 
  1. Marcus Miller – Laid Black (2018)
Suntem mândri că am reușit să bifăm prima noastră legendă din Jazz la festival. Marcus Miller e un nume pe care dacă ai ocazia să-l vezi live, nu trebuie să-l ratezi. În 2018 a lansat un nou album, unul atemporal, pentru care a primit o nominalizare la Grammy. E minunat ce face la bas, iar piesa care a prins cel mai bine la public e un featuring cu Selah Sue.


 
  1. Ghost Note – Swagism (2018)
Ghost Note sau armata de muzicieni care a lucrat cu celebrități. Oare cum se vor simți pe micuța noastră scenă de pe aleea centrală după ce au cântat cu artiști precum Prince, Kendrick Lamar, Jay-z sau Beyonce? Ghost Note e o trupă relativ nouă, formată din muzicieni care au văzut tot. Albumul lor e o demonstrație de virtuozitate combinată cu coolness-ul hip-hop-ului.


 
  1. Noya Rao – Icaros (2017)
Trupa asta e foarte bună pentru gusturile muzicale din România. Adevărul e că ne place trip-hop-ul de numa’. Nu e așa? Vă place Massive Attack, Morcheeba, Thievery Corporation? Ei bine, Noya Rao e o trupă în plină ascensiune. Îmi plac foarte mult. Sunt micuți, simpli, dar foarte calmi, foarte plăcuți. O infuzie de electronică peste niște sunete foarte bine armonizate. O să vă placă tare de ei. Și fac pariu că vor reveni în țară după Jazz in the Park. Sunt pariul meu pe acest an.


 
  1. Zimbru – Divination (single)
Nu e un album, e un single. Fiindcă sunt foarte la început. Dar ce început au! E o trupă construită pe scheletul „Lights Out”, o trupă care a promis foarte mult. Sunt români, clujeni chiar și toată lumea care le-a ascultat piesa a spus: „ăștia sunt străini” . Vă recomand!


 
  1. Tiny Fingers – Megafauna (2016)
Prima dată când am auzit de această trupă era în 2016, moment în care am primit un link cu un video live dintr-un concert de-al lor. Dumnezeule, ce energie, ce forță! Nu e chiar jazz, e un rock instrumental. Dar sunt foarte buni. Israel are o pepinieră de artiști excelenți, iar Tiny Fingers sunt printre cei mai buni.


 
  1. Chassol – Big Sun (2015)
Acest album este exact cu ce vine Chassol la festival. El este poate cel mai „abstract” artist pe care-l avem anul acesta. E genul de album pe care trebuie să-l asculți cap-coadă ca să aibă sens. Nu poți selecta piese din el. Dar cumva, e foarte armonios și mișto.


Cam atât de la mine. Să le ascultați pe toate și să veniți cu temele făcute peste 2 săptămâni în Parcul Central. Începe Jazz in the Park!