Sports in Cluj

Swimathon 10, Complexul de Natație “Universitas”, 29 iunie, ora 09:00

Pornit de la Cluj, și a ajuns să se desfășoare în tot mai multe orașe din țară, conceptul Swimathon a avut, din start, două componente mari, atragerea oamenilor către sport, către înot, și implicarea în cauze sociale importante. Așa s-a făcut ca, în fiecare an, sute de concurenți să participe la cursele de ștafetă de 40 de minute, timp în care încearcă să parcurgă cât mai multe lungimi de bazin pentru a-și atinge obiectivele umanitare pentru care participă. Ca să vă faceți o idee, organizatorii anunță că “În primele 9 ediții de Swimathon au fost implicați peste 1.650 de înotători, peste 10.200 de susținători și peste 120 de voluntari. 650.000 de lei sunt fondurile strânse pentru cele 86 de proiecte din comunitatea locală”. Așadar, pe 29 iunie, de la ora 09:00, sunteți așteptați să faceți galerie celor care înoată pentru a face lumea mai bună.

 

Camp de fotbal Barça Academy Cluj, Parcul Sportiv “Iuliu Hațieganu”, 24-29 iunie

Știm că visul multora dintre copiii care bat mingea în curtea școlii sau în fața blocului este ca, într-o zi, să îmbrace tricoul blau-grana al FC Barcelona. Ei bine, clubul catalan își mută ochii, timp de cinci zile, tocmai pe orașul nostru și organizează, în perioada 24-29 un camp de fotbal în toată regula, sub egida Barça Academy Cluj, acolo unde toți puștii între 6 și 16 ani au ocazia să învețe secretele jocului chiar de la antrenori specializați, coordonați de membri ai staff-ului FC Barcelona. Așadar, nu vă rămâne decât să aruncați o privire pe barcaacademy.ro și să vedeți toate condițiile pentru ca voi sau copiii voștri să facă primi pași spre marea performanță, tocmai de aici, de la Cluj.

 

Campionatul European de Tineret: România – Anglia (21 iunie, 19:30), România – Franța (24 iunie, 22:00)

Facem o excepție și vă recomandăm două evenimente care nu au loc în Cluj și nici măcar în România. E vorba despre ultimele două meciuri din grupa C a Campionatului European de Tineret pe care naționala României le dispută în Italia, la Cesena, contra Angliei, respectiv Franței. Însăși calificarea “tricolorilor” mici printre cele mai bune echipe din Europa la nivelul lor de vârstă (Olanda a ratat calificarea, spre exemplu) este o imensă victoriei e generației lor, iar acum au ocazia să-și măsoare abilitățile cu cei mai buni de pe continent, cu fotbaliști evaluați la zeci de milioane de euro cu zeci de meciuri la activ în Premier League sau Ligue 1, primele divizii din Anglia, respectiv Franța. Tocmai de aceea, de acasă, de pe terasă sau de unde aveți ocazia, merită să strigați “Hai, România!” pentru generația luI Ionuț Radu, Ianis Hagi sau George Pușcaș!