Salut, Brașov! Respiră adânc și simte viața prin toți porii tăi

Like, love și haha sunt sarea și piperul „epocii moderne“. Nu mai mâncăm cu sare, că ne umflă și ne crește tensiunea, iar piperul nu mai e la modă, au apărut alte condimente care să-l substituie. Mai bine ne condimentăm dimineața, prânzul și seara cu like, love și haha – „ăstea sigur nu dăunează“.  Cu cât trece o zi, cu atât Maslow se minunează, (de acolo de unde este el acum) că nevoia de recunoaștere socială o înghiontește dârză pe nevoia fiziologică, mai, mai să șeadă pe același loc. Scena asta îmi amintește de atmosfera din autobuz. Doar că acolo lucrurile sunt mai horror un pic. Nu de alta, doar că dacă stai jos ești văzut ca o țintă care trebuie atacată direct în disonanța cognitivă până când cedează. Șitiți voi tacticile, nu trebuie să vi le mai spun eu. Și uite așa mai condimentăm situația cu un haha. Altă viață, e că?  

Ne rupem degetele pe tastatura telefonului, de își dă block singur, să nu se mai vadă niciodată, dar după un restart, iar revine la starea lui naturală, și nu scapă. Oare mai avem momente în care ne bucurăm că razele soarelui ne mângâie fața? Oare ne mai bucurăm de aerul pe care îl respirăm, de ciripitul păsărilor, de pământul de sub picioare? Dacă am pluti tot timpul și nu am mai avea pământ pe care să îl cutreierăm, ce reacție am pune pe Facebook? Sad sau angry? Fiți serioși, mai lăsați un pic telefoanele din mână, că doar nu vrem să ne transformăm palma în husă de telefon. Sau, vrem?

Hai să ne potolim un pic și să ieșim din iluzia că trebuie să fim apreciați. În primul rând, trebuie să ne convină nouă ce fel de persoană suntem, apoi ne putem satisface și nevoia aia de apartenență și de incluziune socială. Până atunci, ia-te pe tine și câțiva prieteni și explorați lumea asta împreună. Du-te pe munte, petrece ore întregi în natură, fără tehnologie, fără like, love și haha. Râzi cu tot sufletul de tot ce ți se pare amuzant, râzi zgomotos și cu gura până la urechi, nu râde apăsând pe un buton. Îmbrățișează-ți prietenii sau un copac, respiră aerul adânc în piept și simte viața prin toți porii tăi. Nu știi cum, la ce trebuie să fii atent atunci când vrei să faci o drumeție prin pădure? Află de la Sorin Păltânea, la Lucruri pe care le știi doar dacă ești șef Salvamont Brașov. Ne umplem de mistic și aflăm o parte din istoria întunecată a Brașovului, la Povestite în Brașov. Ne răsfățăm cu specialități culinare chinezești, vedem ce s-a mai deschis în Brașov, ce ne spun astrele și ce mai fac studenții noștri, acum pe final de an universitar.

Hai ura și la răsfoit!

Editorial realizat de Ioana Mircea, Redactor-șef Zile și Nopți Brașov