3 to do cu Horia Ghibuţiu săptămâna 5-11 iulie 2019

Horia Ghibuţiu are 3 recomandări pentru noi!

Vineri, 5 iulie, ora 20.00, Victor or Power to the Children, la Bulandra

Un spectacol susținut la sala Liviu Ciulei de Academia de Teatru și Film Athanor din Passau, Germania. Intrarea e liberă, în limita locurilor disponibile. Spectacolul face parte din cea de-a şasea ediţie a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru, festival care o are ca manager pe adorbila Catinca Nistor (excelentă în cele mai recente montări ale lui Andrei Șerban la Bulandra, „Richard” și „Zadarnicele chinuri...”). 

Miercuri, 10 iulie, ora 21.00, Stă să plouă, la TNB

Vă spun cu toată franchețea, dacă sunteți în oraș și nu mergeți la Amfiteatru, spațiul ăla mișto de la Teatrul Național, zău dacă vă voi crede că aveți ceva mai bun de făcut miercuri seara. Cum zice Lia Bugnar, pe care se întâmplă să o ador, „spectacolul se joacă îndeobște la Green Hours jazz & theatre-café, dar va fi mai bine afară, frumos, elegant, aerat”. Așa cum spune orice paznic de la Mega, „mergeți, mergeți!”. 

Joi, 11 iulie, ora 19.30, Stage Dogs, la Teatrul Act

Vă spun din start că n-am apucat să ajung la spectacolul scris (a avut ca sursă de inspirație textul lui Dave Mamet, „A life in the theatre”) și regizat de Florin Piersic Jr., dar sunt convins că merită să încerc. Atunci când actori influenți precum Marcel Iureș și Forin Piersic Jr. împart scena, musai e ceva de calitate. Cum i-a zis viceprimarul din Ilva de Mureș lui Marcel Iureș, după ce actorul dăduse o reprezentație la căminul cultural din localitate: „Nu v-am prins cu nimic!”.