București pe gratis: evenimente gratuite perioada 5 - 11 iulie 2019

Ne gândim la buzunarul tău şi îţi prezentăm ce evenimente avem cu intrare liberă! Săptămâna asta avem: FESTIVAL, FILM şi TÂRG! 

Târgul “Strada Anticarilor”

Până pe 7 iulie, Piaţa Sfântul Anton continuă să fie un loc de promenadă amintind în weekend între 10:00 şi 21:00 de târgurile din Micul Paris prin cele 40 de standuri de anticari care oferă posibilitatea achiziţionării de cărţi vechi, tablouri, ceramică, bijuterii de epocă, piese de mobilier, monede, ş.a.m.d.. Poveştile vremurilor trecute vor fi acompaniate de muzică live prin seria de concerte organizate de ARCUB în ambele seri. Sâmbătă 6 iulie, începând cu ora 17:00, vor urca pe scenă actriţa Anca Sigărtău şi acordeonistul Emy Drăgoi cu programul “Bucureşti, amour toujours”, iar apoi, din oră în oră, se vor succeda Alina Manole Cvartet, Mircea Rusu Band şi ţambalagiul Marius Mihalache împreună cu trupa sa. Duminică, 7 iulie, sunt programaţi Mihai Toma (“Dacika”), Radu Captari, Irina Sârbu Band şi, de la 20:00, Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Fanfara Shukar din 10 Prăjini.

FILM: “Interstellar” @ Grădina cu Filme 

Pe 8 iulie, de la ora 21:00, în atmosfera destinsă din Grădina cu Filme (Piaţa Lahovari 7), poate fi (re)văzută splendida dramă SF “Interstellar”, realizată de Christopher Nolan (“Inception”, “Dunkirk”) în 2014, avându-i în rolurile principale pe Matthew McConaughey, Jessica Chastain şi Anne Hathaway. O rară şansă de a savura pe ecranul mare frumuseţea vizuală a filmului, asociată universului muzical creat de Hans Zimmer.

ANIVERSARE: Muzeul Naţional Cotroceni

Miercuri 10 iulie, la 28 de ani de la înfiinţarea Muzeului Cotroceni, ziua debutează cu tururi ghidate gratuite (în limita locurilor disponibile, pe bază de programare la relatiipublice@muzeulcotroceni.ro). La 18:30, în Spaţiile medievale are loc vernisajul expoziţiei “Bucureşti, oraşul în matricea otoman-orientală”, urmat de la 19:30 de un concert susţinut de violoncelistul Adrian Naidin. Orar vizitare: 09:30-17:00.

FESTIVAL: Bucharest Jazz Festival... la final

În ultimele 3 zile ale festivalului, în Piaţa George Enescu sunt programate trei concerte de neratat de către fanii jazzului. Pe 5 iulie urcă pe scenă de la 20:00 Camille Bertault, una dintre noile senzaţii ale jazzului european, pe 6 de la 21:30 Antonio Sánchez, câştigător a 4 premii Grammy, cu proiectul Migration, iar pe 7 iulie, tot de la 21:30, legendarul saxofonist Bill Evans acompaniat de cvartetul The Spykillers.