CRISTINA JACOB | Tinerii din ziua de azi

Tehnologia și faptul că se comunică aproape numai virtual le afectează atenția, devin mai superficiali și iată că apar chiar unele boli noi. Suntem construiți să interacționăm și să ne descoperim altfel. Sper, de fapt le doresc să nu piardă perioada frumoasă, “analogică” a adolescenței, pe care eu încă am mai prins-o. Aceea în care a descoperi mâna celui iubit, în întunericul sălii de cinema, îți dădea fiori. 

Un sărut contează cât o mie de like-uri. “Share” nu este un termen din informatică, ci înseamnă a împărți și a împărtăși: o pâine, un sentiment, lucruri care te hrănesc și te cresc. Altfel, sigur că au și plusuri. Sunt mai rapizi în reacție și mai deschiși la nou decât eram noi la vârsta lor. Celelalte generații descopereau viitorul, ei îl revendică, de parcă a fost teritoriul și proprietatea lor dintotdeauna.

Ei locuiesc de fapt în viitor, dar vin din când în când să ne viziteze și pe noi, cam ca atunci când plecam noi de la bloc să ne vedem bunicii la țară și nu știam cum să nu greșim acolo. Dacă accepți asta, nu te mai miri că au un aer un pic jenat, că sunt uneori condescendenți și-s întotdeauna grăbiți să se întoarcă la ale lor. Pentru ei, suntem personaje de epocă. Pariul meu e doar acela că iubirea, dorința și râsul nu se demodează nici acolo la ei.

Cityzen CRISTINA JACOB, Realizatoare de film documentar si de scurt şi lungmetraje de ficţiune (“Selfie”, “Poveste de dragoste”, “#Selfie69”, “Oh, Ramona!)