LAURA COSOI | Despre obsesia omului nou pentru dietă

S-a schimbat vremea. Pe vremuri, apropo de carbohidraţi, exista postul, dar nici nu erau atâtea radiaţii sau fabrici ca să zici că solul de acum este la fel cu cel de pe timpul străbunicii. Şi pe vremea străbunicilor erau alte vremuri decât cele din timpul părinţilor nostri.

E şi firesc să fie aşa, iar acum există şi mult mai multe informaţii. Eu cel puţin nu sunt un om care să spun că stau pe internet şi citesc tot. Eu merg foarte mult pe instinct, aşa îmi cresc şi copilul, nu cred în variantele extreme, eu nu cred în detox-uri şi în genul ăsta de abordări. Nu că nu cred dar cine o face e treaba lui.

Eu cred că suntem făcuţi să mâncăm şi carne, să mâncăm şi dulce, zahăr, cred în echilibru. Eu asta spun. Poţi să bei liniştit o băutură carbogazoasă, dar încearcă să mergi un pic pe scări, să faci un pic de sport, adică să combini. Nu fuma 100 de ţigări, fumează jumătate de pachet. Nu trebuie să-ţi trăieşti viaţa trecând dintr-un regim în altul. Eu nu cred în asta. Dar cred că suntem datori pentru viaţa pe care o avem, să avem grijă de ea.

Noi ca s-o păstrăm, pentru că am primit-o deja de la Dumnezeu, trebuie să o facem de calitate pentru ca cei mici să o aibă la rândul lor, că ei săracii se luptă să trăiască. Mi se pare foarte important să nu trecem prin viaţă ca gâştele prin apă ci s-o facem să fie frumoasă şi pentru asta există... cumpătarea.

Cityzen LAURA COSOI, Autoarea bestseller-ului culinar „Rămâi la masă?” (Premiul Best TV Chef Book oferit de Gourmand World Cookbook) şi al volumului „Forma gustului” (2019).