5 locuri unde să mănânci o salată bună

E vară, e caniculă, așa că nimănui nu-i arde să mănânce burgeri, coaste, prăjeli sau ale mâncăruri grele. Toată lumea e în căutarea unei salate bune, gustoase, fresh și răcoritoare. Așa că lista din acest număr este dedicată locurilor din București unde poți da o fugă pentru o salată care să respecte cele 3 criterii de mai sus:

Arome 

La Arome nu se lucrează deloc cu carne. Mâncarea de aici e dedicată în special vegetarienilor, așa că o să găsești în meniu și salate excelente. Localul arată foarte frumos, oamenii sunt prietenoși și puși pe treabă, iar grădina de vară din spatele clădirii este cu adevărat deosebită în serile zilelor caniculare. Este un loc ce trebuie neapărat bifat de către iubitori de mâncare vegetariană. 

Adresă: Luigi Cazzavillan 25. Telefon: 0749.109.639

Pio Bistro

La Pio Bistro se pune mare accent pe lucrurile sănătoase, așa a fost încă din 2017, de la deschidere. Ingredientele pentru preparatele de aici sunt procurate de la producători locali din jurul Bucureștiului, așa că salatele pe care le poți gusta aici sunt cu atât mai deosebite și mai pline de gust. Salata Evergreen sau cea cu carne de vită sunt unele dintre cele mai bune alegeri pe care le poți face, atunci când vii aici. 

Adresă: Puțul lui Zamfir 2. Telefon: 0770.328.251

Bite 

Bite este un loc în care n-ai cum să nu-ți scoți telefonul pentru puțină instagramizare. Localul arată foarte bine, dar nici meniul nu te va lăsa indiferent. Și cei de aici se laudă cu ingrediente de la producători locali și transformate în preparatele cu influențe nordice și condimente orientale. Vei găsi în meniu destule slalate: cu creveți, cu sfeclă și humus, sau cu quinoa, pentru a enumera doar câteva. Așadar, trebuie doar să le treci pragul cu bateria de la telefon încărcată și poftă de salată. 

Adresă: Mătăsari 53. Telefon: 0730.375.500

Trofic 

La Trofic nu vei găsi o varietate prea mare de mâncare în meniu, dar asta înseamnă că se pune mai multă pasiune și atenție în prepararea celor câteva pe care le poți gusta aici. Stai liniștit, vei găsi salate gustoase și hrănitoare, la pachet cu una dintre cele mai bune cafele din oraș, pentru că Trofic aparține de Origo. De bifat mai ales când vrei să mănânci o salată la micul dejun. 

Adresă: Strada Brezoianu 29A. Telefon: 0751.276.600

Simbio 

Simbio nu pune un accent foarte mare pe salate, are doar câteva și bune. De exemplu, sunt clienți care revin constant aici pentru minunata salată cu vită și noodles, un preparat care merge de minune atunci când temperaturile de afară devin absurde. În plus, faptul că poți savura salata acesta pe terasa localului, la umbra și răcoarea făcute de vegetația de aici, reprezintă încă un motiv ca să treci pe aici când ți se face poftă de o mâncare fresh.  

Adresă: Strada Negustori 26. Telefon: 0756.746.246