Top 3 Expoziții în Timişoara

Avem 3 recomandări de expoziții în Timişoara pentru următoarea perioadă!

Apariția Banatului modern
Conferința de pace de la Passarowitz (1718), desfășurată în urmă cu 300 de ani, s-a finalizat prin încheierea unui tratat care marchează începutul dezvoltării moderne a Banatului. Era momentul în care se puneau bazele moderne ale diplomației în această parte a Europei. În acest context, Muzeul Național al Banatului aduce în premieră națională, la Timișoara, o expoziție dedicată Conferinței de pace de la Passarowitz, realizată de Muzeul Universal Joanneum din Graz (Austria). Expoziția va putea fi vizitată până în data de 31 iulie.

Da Vinci, în vizită la Poli
La implinirea a 500 de ani de la intrarea în istorie a celui mai însemnat geniu al umanității, Leonardo da Vinci, arhitectul și artistul vizual timișorean M.C Donici propune o expoziție de Proiecte ideale și mecanisme nedescoperite de Leonardo, o marcare neconvențională a acestei personalități unice. Expoziția va fi deschisă la Biblioteca Universității Politehnica și va putea fi vizitată până la 1 septembrie.

Pictori contemporani de top
Muzeul de Artă Timișoara vă invită să vizitați expoziția de pictură semnată Frederic Leglise (pictor francez născut la Nantes în 1972). Este unul dintre cei mai în vogă pictori contemporani având nuneroase expoziții de grup și individuale în aproape toată Europa. Expoziția va fi deschisă în Sala Barocă până în 15 septembrie.