București pe gratis: evenimente gratuite 12-18 iulie 2019

O nouă serie de evenimente free vine în ajutorul celor care vor să se distreze în București.

B-FIT in the Street! #11

Pentru al 11-lea an consecutiv, Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București, care va avea loc între 12 și 14 iulie, programează în centrul Capitalei un număr impresionant de reprezentații (peste 60), susținute de 200 de artiști din 8 țări participante. Varietatea este garantată pentru că vom putea vedea acrobați la sol și aerieni, stegari, muzicanți în concerte și în defilări, jongleri pe catalige și biciclete, actori, și... noutatea absolută, specialiști francezi în free running, tehnică a deplasării fluide în mediul urban derivată din mișcarea acrobatică ‘parkour’ (show-ul Zéro Dégre). Ediția din acest an se va desfășura în 10 spații diferite: Piețele Universității, “George Enescu”, Roma, “Sfântul Anton”, Revoluției, Piațeta Teatrului Odeon, străzile Lipscani, Gabroveni și Franceză, Calea Victoriei. Program: 18:00/19:00-23:00. Un eveniment de neratat!

EXPOZIȚIE: Cristi Gașpar – “Salonul 5”  

Expoziția „Salonul 5” al artistului Cristi Gașpar, deschisă la sediul Institutului Cultural Român, poate fi vizitată până în data de 15 iulie. Mălina Ionescu: « Cristi Gașpar practică un expresionism figurativ intens narativ, apelând la o imagerie brută, asumat autoreferențială, care asociază elemente profund subiective cu fragmente de referință și citate din cultura urbană, în cheie de multe ori ironică/critică. »  

FILM: “Inception” @ Grădina cu filme

În cadrul proiectului ,,Grădina cu Filme – Cinema & More”, în seara de 12 iulie, de la 21:00, este programat Inception”, excepționalul actioner SF al lui Christopher Nolan cu Leonardo DiCaprio în rolul hoțului de secrete din subconștientul uman, pe care merită cu certitudine să îl (re)vedeți pe marele ecran. Imaginea e semnată de Wally Pfister iar muzica de Hans Zimmer. Intrare liberă, în limita locurilor disponibile.

FESTIVAL: “Circulation(s)” @ Rezidența BRD Scena9

“Circulation(s)”, festival dedicat tinerilor fotografi europeni având ca obiectiv descoperirea de noi talente, care se organizează la Paris din 2011 de către Asociația Fetart (peste 382 de fotografi selecționați în opt ani), expune până pe 14 iulie într-o ediție-pilot la București lucrările a 7 fotografi din 4 țări (Franța, Ucraina, Italia, România). Program: 16:00-20:00 (marți-vineri) și 13:00-20:00 (sâmbătă-duminică).