3 to do cu Horia Ghibuţiu săptămâna 12-18 iulie 2019

Horia Ghibuţiu are 3 recomandări pentru noi!

Vineri, 12 iulie, ora 12.00, Wine and Street Food Festival, la Palatul Parlamentului

Dealul Palatului Parlamentului vă așteaptă să vă suiți pe noi culmi ale degustărilor de vin - dar nu numai atât, amatorii de prosecco, Aperol spritz sau Hugo vor fi în egală măsură răsplătiți - precum și ale bucatelor alese, distribuite de food trucks. Festivalul, cel mai mare eveniment de vin și de street food de la noi, se desfășoară în grădinile din Palatul Parlamentului, dar și în interior. De gustat și de testat! 

Sâmbătă, 13 iulie, ora 19.00, Rața sălbatică, la Bulandra

Cine are nevoie de „Rața sălbatică” a lui Ibsen în 2019, la final de stagiune? De bună seamă că, întâi de toate, un teatru precum Bulandra, al cărui prestigiu obligă înnobilarea stagiunii cu o montare după un clasic, Henrik Ibsen. Apoi, necesitatea unui nou examen de maturitate pentru tânărul regizor Peter Kerek, care știe că pentru a ajunge în liga celor cu care a lucrat – Ciulei, Șerban, Purcărete – e cazul să regizeze și spectacole clasice, fără succes facil, prefabricat, la public și fără „floricele”. Cursivitatea aproape spartană, vetustă, aparent fără intervenție regizorală, a narațiunii e în spiritul abordării dramaturgului, care folosise în mod deliberat un limbaj simplu, al clasei de mijloc, în scriere. Și distribuția, impecabilă, avea nevoie de această versiune a „Raței sălbatice”. Șerban Pavlu, întruchipându-l pe incurabilul campion al adevărului Gregers, iese de sub mantia unui registru înșelător, al tandru-durului (cum riscă să fie perceput actorul) și construiește cu migală, sub îndrumarea lui Kerek, portretul idealistului gata să moară cu dreptatea de gât. Nobilul și incoruptibilul Gregers Werle s-ar lepăda de sine cu dragă inimă pentru a se întrupa într-un câine ce aduce la suprafață rațele sălbatice care au fost rănite, chit că lumea îi va râde în nas.

Joi, 18 iulie, ora 20.00, Lansare Baricadele IV de Andrei Crăciun, la Hidden

N-am niciun dubiu, jurnalistul și scriitorul Andrei Crăciun e unul dintre cei mai talentați contemporani pe care-i știu. Mai prolific decât acest om de litere meșteșugit alese e greu să îmi închipui pe cineva. Astfel încât vă recomand să nu ratați șueta de vară de la această lansare, cu atât mai mult cu cât să bucură de participarea editorului Baricadelor IV, ravisantul reporter Viorel Ilișoi.