5 locuri unde să bei un vin bun

Românii iubesc vinul, această licoare despre care se tot spune că are proprietăți benefice sau magice sau bahice. Așa că, atunci când vrei să bei un pahar de vin bun, într-o atmosferă plăcută, nu uita de această listă cu 5 locuri din București care sunt specializate în enologie și care au rezerve impresionante de vinuri din lumea întreagă: 

Marvin Wineshop

Marvin Wineshop se recomandă ca un loc în care „pasiunea pentru oameni” e pe primul loc: „Iubim oamenii în general, dar îi adorăm pe cei cu pasiune sau interes pentru vin - licoarea vie și magică”, scriu ei în descrierea pe care și-o fac pe Facebook. Aici au loc destul de des degustări, iar meniul e plin de tot felul de vinuri deosebite. Mai are și atuul de a se afla într-o zonă frumoasă (Cotroceni), pe care o poți explora după 1-2 pahare de vin servite aici. 

Adresă: Sfântul Elefterie 8. Telefon: 031.438.0319

Corks Cozy Bar

Pentru cei care caută un wine bar bun în Centrul Vechi, răspunsul este Corks Cozy Bar. Vei găsi aici o mare diversitate de vinuri la pahar, dar și gustări care să se potrivească cu diferitele tipuri de vinuri servite. De asemenea, este un wine bar fără pretenții, fără fițe și care nu se dorește a fi exclusivist sau elitist. În același timp, localul pune încurajează și pune accent pe socializarea în fața unui pahar de vin bun. 

Adresă: Băcani 1. Telefon: 021.311.2265

Tasting Room by Ethic Wine

Dacă ești în căutarea unui loc în care să te lungești la vinuri speciale și povești spumoase, atunci Tasting Room by Ethnic Wine este locul perfect. Aici se și gătește, chiar foarte bine, pentru a complimenta vinurile zilei cu tot felul de preparate de bucătari cu experiență. Atmosfera este una foarte plăcută și, datorită poziționării, e foarte posibil să te trezești că ești vecin de masă cu tot felul de vedete. 

Adresă: Puțul Lui Zamfir 64. Telefon: 0754.993.953

Lovin’ Wine Bar 

Un alt wine bar căruia îi place să potrivească vinurile cu feluri deosebite de mâncare este Lovin’ Wine Bar. Se află tot în zona Floreasca, dar la capitolul prețuri este mult mai accesibil decât Tasting Room. Mai trebuie să știi că aici se fac constant degustări de vinuri și merită să iei parte la ele, pentru că ai ocazia să descoperi tot felul de licori minunate, asociate cu gustări bune, pentru o taxă de participare destul de modestă. 

Adresă: Intrarea Tudor Ștefan 26. Telefon: 0767.320.464

Pâine și Vin 

La Pâine și Vin vei găsi așa: flatbreads (pizza), platouri cu brânzeturi și mezeluri ce provin de la mici producători locali, feluri deosebite de pâine, un design superb și foarte multe vinuri românești ce provin doar de la crame recunoscute, din toate regiunile viticole cu tradiție din România: Dobrogea, Muntenia, Transilvania, Oltenia, Crișana – Maramureș, Banat și Moldova. Așa că, dacă vrei să ajungi să cunoști cât mai multe vinuri deosebite din România, aici e locul. 

Adresă: Actor Ion Brezoianu 4.