„Moştenitorii României muzicale”

Cultura este expresia unei civilizaţii; ceea ce rămâne, peren, neatins de mode şi timp. În fond, cu ce ne mândrim ca români? Cu Enescu, Brâncuşi, Eugene Ionescu, Dinu Lipatti – doar câteva exemple dintr-o listă lungă de oameni providenţiali care au construit România în mentalul societăţii, la nivel mondial.

Muzica clasică are un loc aparte - imaterială, cu propriu-i limbaj, cu capacitatea de a ne emoţiona, de a ne transporta în altă lume, instantaneu. Astăzi este momentul să-i cunoaştem şi să-i sprijinim pe moştenitorii României muzicale: pe acei muzicieni tineri care şi-au făcut deja un renume la nivel internaţional, care au studiat în instituţii de mare prestigiu din străinătate şi care doresc să fie apreciaţi şi acasă.

„Moştenitorii României muzicale” îi aduce la Sala Radio pe aceşti tineri cu care România de astăzi se poate mândri. Recitaluri cu opusuri celebre, atent alese, cu o durată de o oră, fără pauză, evenimente potrivite şi pentru cei care păşesc pentru prima dată într-o sală de concert, şi pentru melomanii pasionaţi. În 2019, întâlniri cu Andrei Ioniţă, Axia Marinescu, Ioana Cristina Goicea, Sînziana Mircea.

Un proiect propus de Radio România Muzical şi susţinut financiar de Rotary Club Pipera. Detalii pe site şi facebook/RotaryClubPipera.