3 to taste cu Horia Ghibuţiu

O porţie delicioasă de recomandări de la Horia Ghibuţiu!

Dragomir Niculescu 

Una dintre cele mai noi chestii apărute în oraș e și printre cele mai vechi: s-a redeschis, vizavi de magazinul Muzica de pe Calea Victoriei, cunoscuta băcănie & braserie Dragomir Niculescu - Delicatese comestibile, inaugurată la 1898, dacă mai țineți minte. Noul local are patru zone, băcănie, braserie, wine spot și beer hub. De la meniuri românești reinventate la beri artizanale, găsiți aici chestii care vă vor încânta. 

Adresa: Calea Victoriei 68-70. Telefon: 0786 118 988

Koketerie 

Se făcea că era o seară toridă de vară și am ajuns pe Calea Victoriei, la evenimentul Party în garsonieră, ceea ce înseamnă că niște prieteni erau deja așezați la mese, beau gin și gustau ceva care se cheamă finger food. Am stat și eu, am comandat o sangria, care s-a dovedit a fi la fel de consistentă precum a doua. Ce voiam să vă zic e că e un loc cozy, fancy, accesibil, central, cu personal impecabil, iar d-ale gurii, solide sau fluide, sunt de povestit. 

Adresa: Calea Victoriei 214. Telefon: 0723 208 967

Zexe Braserie 

E unul dintre locurile mele preferate din oraș și nu doar pentru că Ana Consulea e cel mai hărăzit și muncitor cofetar din București - n-o zic doar eu, ci și niște băieți ceva mai cunoscuți, Gault&Millau Romania, care mi ți-au desemnat-o Cofetarul anului 2019. Să fie pentru înghețata cu sare și caramel (nu m-am oprit niciodată la un cornet)? Sau pentru deserturile Poirot, Trois Chocolats, Le Petit-Antoine, Rocher, George Enescu, Take Ionescu? Nu știu să vă zic, vedeți și voi acuma.

Adresa: Bd. Aviatorilor 65. Telefon: 0786 778 777