Uber introduce o nouă funcționalitate pentru siguranță

„Check my ride” este modul prin care utilizatorii pot evita riscul de a urca în mașina greșită.

Odată cu creșterea numărului de utilizatori Uber, crește și riscul ca aceștia să urce în mașina greșită, o situație des întâlnită, în special în zonele aglomerate ale orașelor mari. În majoritatea cazurilor, aceasta poate fi o greșeală minoră, care se poate transforma, însă, într-o problemă de siguranță. Pentru a preveni astfel de situații, Uber introduce o nouă funcționalitate în aplicație: Check Your Ride

Începând de astăzi, utilizatorii vor primi o notificare atunci când comanda lor este confirmată, care le va aminti cu puțin timp înainte de sosirea mașinii să verifice dacă plăcuța de înmatriculare și șoferul sunt la fel cu informațiile pe care le văd în aplicație. Alerta se lansează de astăzi și va fi disponibilă pentru toți utilizatorii Uber în zilele următoare.

De asemenea, Uber adaugă un banner în aplicație, din momentul în care comanda este confirmată și până la începerea cursei, pentru a aminti utilizatorilor cum pot identifica mașina corectă: 

Pasul 1: verifică plăcuța de înmatriculare
Pasul 2: verifică marca și modelul mașinii
Pasul 3: vezi dacă fotografia șoferului se potrivește cu acesta 

Ash Kebriti, Uber General Manager, Europa Centrală și de Est a spus: 

„Ne dorim ca funcționalitatea Check my ride să devină sinonimă cu Uber. Această notificare nouă va aminti oamenilor să completeze cei trei pași de fiecare dată când se urcă într-un Uber. Este un reminder vizual al importanței pe care o acordăm atât siguranței, cât și modului în care tehnologia poate face călătoria mai sigură ca niciodată.” 

De asemenea, călătorii pot ruga șoferii să le confirme numele. Șoferul poate vedea numele utilizatorului în aplicație, la fel cum numele șoferului este vizibil în aplicația pentru utilizator. Pentru a face cunoștință mai ușor, pot întreba „Pentru cine este comanda?”. La fel, și șoferul poate ruga utilizatorul să-i confirme numele („Ce șofer așteptați?”). 

Anul trecut, Uber a lansat o serie de funcții de siguranță, pe lângă posibilitatea de urmărire prin GPS a tuturor curselor și a verificării șoferilor. Multe dintre aceste opțiuni au fost evidențiate în cea mai recentă campanie Uber, #Siguranțaaremereuprioritate: 

  • Butonul de urgență - La apăsarea lui, utilizatorii și șoferii/ curierii se pot conecta direct cu serviciul pentru situații de urgență.
  • Contactele de încredere - Utilizatorii își pot alege acum 5 prieteni sau membri ai familiei ca fiind “contacte de încredere” și, printr-o singură apăsare, pot să distribuie detaliile despre cursă, pe care le pot personaliza ușor din secțiunea “preferințe”. 
  • Centrul de siguranță - o secțiune cu informații despre siguranță, unde utilizatorii găsesc toate detaliile despre funcțiile cheie de siguranță existente în aplicație, dar și informații despre șofer și mașină, urmărirea cursei prin GPS, rating și sistemul Uber de feedback și asistență. 
  • Alertele de viteză - O opțiune ce reamintește șoferului și partenerilor de livrare să păstreze o viteză sigură, în limitele legale. 

Despre Uber

Misiunea Uber este să creeze oportunitate prin mișcare. Am început în 2010 prin rezolvarea unei probleme simple: cum poți comanda o cursă doar prin atingerea unui buton? Peste 15 miliarde de curse mai târziu, dezvoltăm produse care să ducă oamenii cât mai aproape de destinație. Uber este o platformă care oferă lumii noi posibilități, schimbând modul prin care oamenii se deplasează, iar mâncarea și lucrurile sunt transportate în orașe.