Ediția a 2-a, 24-28 septembrie 2019

Înscrieri până în 28 iulie 2019.

În perioada 24-28 septembrie 2019, ASOCIAȚIA CENTRUL MULTIMEDIA TEATRU FIX organizează cea de-a doua ediție a proiectului Re-GENERATOR. Micro-festival de arte performative, conceput încă de la ediția pilot sub forma unui hibrid între manifestările culturale de tip festival și evenimente singulare. Cu alte cuvinte, titulatura de micro-festival implică o rescalare a conceptului de bază, raportându-ne la numărul de produse artistice incluse, la numărul de artiști implicați și de resurse utilizate.

Principiile de direcție care stau la baza micro-festivalului sunt: independent, experimental și performativ.  

Re-GENERATOR. Micro-festival de arte performative susține producția de noi conținuturi artistice și dezvoltarea publicului local, prin găzduirea, timp de 5 zile, în spațiul Teatru FiX, de spectacole independente, discuții cu publicul, workshopuri, sesiuni de creație, concerte precum și expoziții de artă vizuală.

Tematica propusă pentru această ediție evidențiază fluiditatea și puterea de transformare a limbajelor, dorind să exploreze mai multe nivele în sens și compoziție de sens. Tema Relate pornește de la ideea de a pune în relație două sau mai multe evenimente, concepte, arii performative, cu scopul de a observa raportul nou creat și modalitățile de expresie. Sensurile după care ne direcționăm tematic sunt: a face legătura între, a stabili raporturi între cauză și efect, a povesti, a relata, sau a te identifica cu. Sensurile acestea conectează principiile de direcție ale  festivalului și conduc selecția produselor culturale și a artiștilor.

Am lansat înscrierile pentru artiști profesioniști din Iași și din țară, care activează în sectorul independent.

Căutăm: 4 spectacole/ performance-uri independente, 3 artiști vizuali, 2 trupe/ artiști de muzică experimentală.

Spectacolele, performance-urile, creațiile vizuale înscrise trebuie să aibă în echipă artiști profesioniști, absolvenți de universități de profil (în proporție de 2/3). Excepție de la acest criteriu fac doar artiștii muzicieni.

Pentru a se înscrie la open call, artiștii (indiferent de domeniul în care activează) trebuie să aibă minim un an de experiență pentru secțiunea la care aplică.          

Cele 3 secțiuni sunt : 

  1. artele spectacolului (teatru, dans contemporan, performance)
  2. arte vizuale (proiecte din aria artei contemporane)
  3. experiment în muzică (fuziuni de sonorități și stiluri muzicale, instrumente neconvenționale sau neobișnuite).

Înscrierile se vor face online până la data de 28.07.2019, prin completarea formularului din link: https://forms.gle/fBHMzPxKab3E77R56.
Afișarea rezultatelor se va face la începutul lunii august.

Metodologia se poate descărca de aici: shorturl.at/sKUXZ

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/regenerator.tf/

Stay independent! and experimental! and performativ!