Nou în oraș: AIZKORA GastroBar & Grill

Căutăm, găsim şi apoi recomandăm! Săptămâna asta avem pentru voi un nou restaurant spaniol!

AIZKORA GastroBar & Grill

Deschis în luna mai la parterul unui business center din apropierea ASE, AIZKORA, restaurant spaniol cu bucătărie hispano-bască contemporană, este una dintre cele mai plăcute surprize din 2019 din peisajul culinar bucureştean. Amenajarea interioară este realizată modern, comod, simplu, până aproape de (aparentă) austeritate, în care doar secţiunile de lemn de pe tavan trimit la faptul că pentru o parte din preparate se foloseşte focul cu lemn şi cărbune, şi unde doar grilajele de bare metalice verticale creează o senzaţie de disconfort vizual. Mâncarea e nemaipomenită, preţurile (cum era de aşteptat) sunt peste medie, dar experienţa senzorială condimentată de servirea impecabilă face toţi banii.

Program zilnic: 13:00-22:00 (marţi-vineri), 12:00-22:00 (sâmbătă) şi 12:00-17:00 (duminică). Adresa: Calea Dorobanţi 43. Tel: 0722 576 111.

‚Secure’ & Carculea

Proiectul gastronomic urban animat de principiul ‘work in progress’ aparţine unui tânăr tandem extrem de prietenos şi de ospitalier ce a lucrat înainte în restaurante, el un spaniol care a învăţat româna (“Secure” este traducerea numelui său basc de familie... Aizkora) şi ea o româncă ce a trăit un număr de ani în Spania. Denis Carculea găteşte în bucătăria deschisă iar Jon Aizkora serveşte clienţii. Meniul modern cuisine reinterpretează într-un mod original preparate locale şi iberice în asociere cu vinurile special alese de CUVEEO/Eduardo Garcia del Amo şi nu îşi propune să adauge o inutilă tuşă de glamour culinar în defavoarea combinaţiei de gusturi date de ingredientele naturale.