Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/07/2019
Arhiva Zile si Nopti

Idei de city break | BUDVA

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Idei de city break | BUDVA Share Idei de city break | BUDVA


De ce merită vizitat?

Pentru că arată ca un mic colț de paradis, având 21 de km de plajă de-a lungul coastei Muntenegrului. În apropiere se află insula Sveti Stefan, un resort de 5 stele.

 

Considerată una dintre ”bijuteriile ascunse” ale Europei, Budva atrage tot mai mulți turiști în fiecare an datorită climatului său cald, plajelor frumoase, orașului vechi și resortului luxos de pe insula Sveti Stefan, desprins parcă din filele unei cărți de povești.

Cu o vechime de peste 2.500 de ani, orașul vechi e un labirint cu străzi strâmte și pavate, piețe, clădiri din piatră, muzee, buticuri, turnuri și biserici. Principala atracție o constituie Citadela Budva, o mică fortăreață impunătoare cu o vedere superbă înspre azuriul adriatic.

Chiar lângă zidurile orașului vechi se întinde plaja Ricardova Glava, iar la mică distanță, mergând de-a lungul stâncilor, ajungeți la plajele Mogren cu nisip fin și auriu, unice prin faptul că sunt legate printr-un tunel. În partea opusă a orașului vechi, se află Budvanska Rivijera și portul. De aici puteți porni într-o excursie pe mare către insulele din apropiere ori destinații din Albania, Croația sau Bosnia Herțegovina. Nu ratați mica insulă Sveti Stefan, un cluster de vile cu acoperiș roșu și plaje private de lux.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută