#hailațară #Nocrich #județulSibiu

Continuăm drumul nostru pe frumoasa Vale a Hârtibaciului, cea care ne încântă cu peisajele ei indiferent de sezon și momentul zilei. Până și o simplă călătorie cu mașina oferă o experiență inedită datorită calmului inspirat de peisajul natural. Dar regiunea nu oferă doar posibilitatea contemplării pasive ci și experiențe active de interacționat cu comunitatea.

Participând la atelierele de ceramică de la Centrul de Cercetași Scout din Nocrich, descoperi motivele decorative tradiționale și reinterpretate ale zonei. O dată ce ți-ai înfipt mâinile în lutul umed și rece, creativitatea va începe să zburde iar cel mai plăcut sentiment este atunci când la finalul procesului te poți bucura de rezultatul final al muncii tale.

Experimentarea meșteșugurilor și a tradițiilor zonei este una dintre activitățile principale ale centrului, fiind o modalitate de interacțiune între voluntarii Scout de pretutindeni și locuitori. Chiar în perioada următoare, la centrul Scout se desfășoară tabăra internațională care poartă motto-ul „Craft your future” - „Meșterește-ți viitorul”. Aceasta se adresează tinerilor dornici să descopere multiculturalitatea Văii Hârtibaciului prin programe de vizitare a satelor din împrejurimi și implicare în viața comunității. î

Sufletul și motorul centrului este Nadia, cea care coordonează activitățile și proiectele desfășurate. Vă invit să descoperiți restul poveștii de la ea, la fața locului: @NocrichScoutCentre și să descoperiți pasiunea pentru olărit: @ceramicanocrich.