Omul cu discurile | RANDY WALDMAN – ”SUPERHEROES”

Abia după ce asculți mirat acest album te poți întreba la cine se referă exact titlul, la cunoscutele personaje super-competente din filme sau la super-muzicienii care s-au distrat așa cum numai ei știu să o facă în studio. Când pianistul Randy Waldman a stat de vorbă cu Adam West, originalul Batman, a apărut această idee de a jazzifica teme muzicale din filmele cu așa-zișii super-eroi.

Atractive și ușor de reținut, celebrele melodii au devenit și mai atractive în momentul în care au fost orchestrate și dezvoltate în studio de câțiva dintre cei mai buni muzicieni ai lumii. Iar noi știm ce se poate întâmpla atunci când o partitură aranjată complex și modern e preluată de unii precum Vinnie Colaiuta, Steve Gadd, George Benson, Randy Brecker, Chick Corea, Eddie Daniels, Wynton Marsalis, Take 6 sau Arturo Sandoval.

Practic, timp de 5 ani de la această întâlnire, Randy Waldman și-a invitat proprii eroi pentru acest album în care teme din filme primesc ținută jazz. De aici vine și surpriza, de la lista cu super-grei care se distrează cu Spider-Man în teritoriu latin, cu Batman în manieră hard bop și multe alte opțiuni reușite, pe cât de distractrive pe atât de uimitor de virtuoz cântate, într-o atmosferă total relaxată. ”Superheroes” ne oferă, pe lângă excelența muzicală, ideea că virtuozitatea și sufletul se pot înțelege perfect într-un mediu armonizat de maturitate și bun gust, fără a risca deloc căderea în rigid sau bășcălie. Când ai clasă, totul pare potrivit cu lumea în care vrei să trăiești și adecvat artei. 

Recomandare de Berti Barbera