Primul campionat mondial de atletism organizat vreodată în România va avea loc la Braşov

Braşovul este oraşul care va găzdui în data de 1 septembrie 2019 acest campionat mondial.

Pe 1 septembrie 2019 de la ora 08:00 va avea loc primul campionat mondial de atletism de 50 de km, organizat în România, cu plecare din faţa Hotelului Aro Palace. 

Competiţia de alergare de 50Km va consta în parcurgerea distanţei de 50 de km în cel mai scurt timp posibil şi se va desfăşura pe o buclă de 10Km, pe care concurenţii trebuie să o parcurgă de 5 ori. 

Traseul competiţiei va avea loc prin centrul oraşului creând un eveniment atletic la care toţi locuitorii pot participa. Sunt aşteptate delegaţii din Japonia, Africa de Sud, Statele Unite ale Americii, Argentina, pe lângă ţări europene, care vor contribui la un campionat mondial de anvergură. Sunt aşteptaţi la Braşov peste 150 de sportivi din peste 40 de ţări, iar aşteptările organizatorilor în legătură cu numărul total de persoane participante se ridică la peste 1000 de persoane.

STARTUL și SOSIREA competiţiei se află în fața Hotelului ARO din orașul Brașov.

Competiţia se desfăşoară pe un traseu fără trafic și va conduce alergătorii prin orașul Brașov. Traseul se desfăşoară în totalitate pe asfalt.
Primul tur va avea o lungime de 5 km, iar tururile 2 până la 6 vor avea câte 9 km fiecare.

Tururile vor fi numărate și înregistrate în zona de terminare a startului și la punctul de cotitură al buclei de 9 km.

Listele de timp intermediare vor fi realizate după 5 km și la fiecare 9 km după aceea (14, 23, 32, 41, 50 km). Rezultatele intermediare ale echipei vor fi postate la 30 de minute după rezultatele individuale.
 
Cursul este măsurat oficial printr-un măsurător IAAF de gradul A și toate recordurile vor fi, prin urmare, recunoscute de EA, IAU și IAAF.
 
Profilul cursului:
Începe și se termină la: 583 metri
Cel mai înalt punct: 604 de metri
Cel mai jos punct: 569 de metri
 
Traseul Campionatului Mondial de Alergare de 50km va fi urmatorul: 

Bucla 5 km – Livada Poştei – Prefectura Braşov – Teatrul Sică Alexandrescu – Sala Patria – Spitalul CFR – Tribunalul Braşov – Hidromecanica – Biserica de Lemn – Centru Civic – Intersecţia „Trei Alimentare” – strada Zizinului (intersecţie strada Traian)

Bucla 9km – Livada Poştei – Prefectura Braşov – Teatrul Sică Alexandrescu – Sala Patria – Spitalul CFR – Tribunalul Braşov – Hidromecanica – Biserica de Lemn – Centru Civic – Intersecţia „Trei Alimentare” – Bulevardul 15 Noiembrie – Spitalul Astra – Giratoriu Spitalul Judeţean – Calea Bucureşti – Giratoriu „Poienelor” (intersecţie strada Saturn)

 

Comunicat preluat brasov50km.com
Mai multe detalii pe pagina oficială
Braşov 50 km