LaPrimulBebe – singura comunitate din România premiată și susținută de Facebook

 

 

LaPrimulBebe, asociație fondată de Atena Boca, este cea mai amplă mișcare și comunitate pentru mame educate și implicate profesional și social din România. Prin campaniile implementate și prin conferințele organizate, prin filialele active dezvoltate la nivelul întregii țări, LaPrimulBebe a reușit de-a lungul celor șase ani de existență să ofere sprijin și acces la informație mamelor din comunitate și, totodată, să strângă cu ajutorul lor 1 milion de euro pe care i-a donat pentru diverse cauze umanitare. Totodată, LaPrimulBebe este singura comunitate din România premiată și susținută de Facebook, fondatoarea Atena Boca fiind prima româncă aleasă de Facebook din peste 6.000 de candidați din toată lumea să facă parte din programul-bursă Facebook Community Leaders, dedicat celor mai buni 100 de lideri de comunități din lume.  

Filiala LaPrimulBebe Brașov a început în 2015 și este una dintre cele mai active comunități din țară, numărând în prezent 4.800 de membri. În campania umanitară din mai 2019, #VremOM, în 6 zile cât a ținut această campanie LaPrimulBebe Brașov a strâns peste 13.000 de euro, fiind primul oraș din țară, după București, cu suma cea mai mare. Întreaga campanie #VremOM a adunat 273.000 de euro care au fost donați Secției de Pediatrie a Spitalului Municipal Moreni.

LaPrimulBebe Brașov este organizat online sub forma unui grup de Facebook. Anul acesta la Brașov sunt programate mai multe conferințe cu teme specifice, precum „Tehnica alăptării corecte, pentru femei însărcinate și proaspete mame” (7 septembrie), „Eveniment în natură de conectare părinte - copil: Sunt aici, joacă-te cu mine!” (14 septembrie), „Educația sexuală pentru copii” (27 octombrie), „Nutriția echilibrată în familie (16 noiembrie). Pe lângă evenimentele mari, LaPrimulBebe Brașov organizează și diverse întâlniri la joacă, cu părinți și copii, dar și workshopuri tematice. Evenimentele sunt destinate exclusiv membrilor comunității LaPrimulBebe Brașov.

LaPrimulBebe este deja o mișcare amplă în România, una menită să pună reflectorul pe importanța rolului mamelor în viața copiilor lor, dar mai ales în societatea care va fi condusa nu peste mulți ani de acești copii. Anul acesta, 20 de filiale din țară facilitează pentru mamele din provincie accesul la informație, specialiști, schimb de experiență și sprijin emoțional.