3 to do cu Horia Ghibuţiu în acest weekend 9-11 august

Horia Ghibuţiu are 3 recomandări pentru noi!

Vineri, 9 august, ora 18.00 - Parking, la Muzeul Țăranului Român

Al patrulea lungmetraj al regizorului Tudor Giurgiu, care a avut premiera mondială la a 18-a ediție a TIFF, e un film pe care aș vrea să-l văd nu doar pentru considerația pe care i-o port reputatului cineast român, un tip care mișcă lucrurile în domeniul său și nu numai. Ci și datorită poveștii foarte mișto, pe care n-am să v-o spun, fiindcă vă las plăcerea de a o descoperi singuri. Mergeți la MȚR, e un loc fain din oraș, vara, mai ales, e o plăcere să rămâi în zonă după o proiecție, la un pahar de vorbă. 

Vineri, 9 august, ora 21.00 - Nocturne de Poezie Contemporană | ediția a 5-a, la Magheru One

Sus, la cucucurigu, pe terasa blocului Magheru One e programată cea de-a cincea Nocturnă de Poezie Contemporană. Deasupra Bucureștiului, se va citi din poezia Elenei Vlădăreanu și a Ioanei Vintilă și vor putea fi ascultate selecțiile muzicale ale Claudiei Șpîrlea. Vă recomand cu toată căldura această evadare artistică organizată de ARCEN, în cadrul proiectului său model District 40, care se desfășoară în fiecare vineri, în perioada 12 iulie-13 septembrie. Temele propuse amatorilor de poezie sunt: vulnerabilitatea, sinceritatea, iubirea, trei decenii de poezie scrisă fără cenzură, rezistența civică, jocul și moartea.

Sâmbătă, 10 august, ora 22.00 - Un om fidel, la Amfiteatru TNB

Dacă tot am vorbit de un acoperiș al Bucureștiului, vă mai propun unul - cel de la TNB. Programul AMFITEATRU - nopți de vară sus pe teatru va avea seri de film până pe 30 septembrie. Proiectul e realizat în colaborare cu TIFF Unlimited, platforma de streaming a Festivalului Internațional de Film Transilvania, și cuprinde o selecție cu cele mai bune filme de la TIFF 2019. Printre acestea, Un om fidel / L’homme fidèle, comedia romantică regizată de Louis Garrel, cu Laetitia Casta și Lily-Rose Depp. Pelicula a câștigat Premiului Special al Juriului și va rula în avanpremieră, urmând să intre în cinema din 20 septembrie.