5 restaurante pentru vegetarienii din București

Pentru toți cei care vor să ia o pauză (mică sau pe viață) de la felurile de mâncare cu carne, există extrem de multe alternative de mâncare sănătoasă și sățioasă, care să-i încurajeze să facă acest lucru. Pentru a-ți face această misiune mai ușoară, ți-am făcut o listă cu 5 restaurante vegetariene din București, pentru a-ți susține stilul de viață sănătos și când ieși în oraș:

Rawdia 

Rawdia, ce tocmai a împlinit 7 ani de existență, este și restaurant și magazin vegan și raw-vegan. Găsești aici preparate și ingrediente din sfera raw-vegan, dar și o comunitate dezvoltată și bine închegată în jurul acestui stil de viață. În meniu vei găsi preparate de hrană vie și superfoods, specialități din pâine dospită cu maia, pâinici raw, gustări, creme, pate-uri, supe, salate, deserturi și sucuri & smoothies. 

Adresă: Puțul lui Zamfir 50-52. Telefon: 0785.268.659

 

Arome

Arome este un bistro foarte frumos, unde până și „carnivorii” mai ajung pentru un detox într-o atmosfera plăcută și romantică. Aici există și o terasă foarte atractivă pentru cei care doresc să-și surprindă followerii de pe Instagram. Meniul este ceva mai prietenos, pentru că nu e raw-vegan, doar vegetarian. De asemenea, pe lângă preparatele permanente, zilnic sunt pregătite și diverse surprize.  

Adresă: Luigi Cazzavillan 25. Telefon: 0749.109.639

Barca

Barca se mândrește cu un meniu complex din bucătăria raw vegană, plin de preparate proaspete și de hrană vie, dar care reușesc și să stimuleze papilele gustative ale celor mai pretențioși clienți. De asemenea, ei mai spun că mesajul care s-a vrut a fi transmis prin Barca a fost „se poate să trăiești frumos, sănătos fără să depui un efort și fără, mai ales, să renunți la plăcerile culinare”. Așadar, fă-le o vizită dacă vrei să vezi cât adevăr e în ceea ce spun. 

Adresă: Iscovescu Barbu 19. Telefon: 0720.928.278

Sara Green

Sara Green e un micuț restaurant vegetarian, care trece drept primul fast-food vegetarian din București. Afacerea s-a născut din dorința proprietarului de a-i oferi fiice sale, Sara, cele mai sănătoase și gustoase feluri de mâncare și deserturi. Toate ingredientele folosite sunt 100% vegetariene, naturale și de calitate. De asemenea, mulți sunt de părere că burgerii vegetarieni de aici sunt cei mai buni din oraș. 

Adresă: Lascar Catargiu 43A. Telefon:  0765.191.076 

Bistro Raw Vegan

La Bistro Raw Vegan vei găsi produse 100% vegetale, de post, bazate pe plante și semințe, fără conservanți și zaharuri. Totodată, este un spațiu plăcut și care te îmbie să iei cu tine o carte și să nu te grăbești prea tare să mănânci, să achiți și să o iei la picior. În plus, miercurea și vinerea există reduceri la deserturi, cu promoția „Happy Cakes”, prin care ai 5 sau 8 felii de tort la preț special. 

Adresă: Transilvaniei 11. Telefon: 0726.605.501