București pe gratis: evenimente gratuite 9 - 15 august 2019

O nouă serie de evenimente free vine în ajutorul celor care vor să se distreze în București.

Călătorie prin România de poveste – Călătorie prin România lui Dem

Întrucât mulți dintre noi trecem aproape zilnic prin Pasajul Universității am putea aloca câteva minute unei călătorii prin România poveştilor ilustratorului Dem Demetrescu, cel care a scris istorie în grafica românească între 1930 şi 1970. Cu ajutorul aplicației gratuite ArtiVIVE (pe Android sau IoS), vizitatorii pot descoperi România anului 1937 pe harta originală pe care Dem a desenat specificul fiecărui județ în pasajul populat de cele mai îndrăgite personaje din poveştile sale: “A.B.C. în chipuri şi cuvinte”, “Circul din Pădure” sau “Dacă numeri pân’ la zece”. “Călătorie prin lumea lui Dem”, organizată de Dem Creativ, platformă dedicată copiilor de la 3 la... 93 de ani, invită la o experiență inedită, care combină lucrări originale din fondul Dem Demetrescu, animate în realitatea augmentată, şi are ca surpriză, la final, o ‘vânătoare de comori’ cu premii.

TÂRG: “jAdor Yard Sale” @ Manasia Hub 

În zilele de 10 şi 11 august, între 11:30 şi 17:30, la Manasia Hub (Stelea Spătarul 13), sunteți aşteptați să vă alăturați comunității jAdor pentru o nouă ediție a târgului de reciclare a lucrurilor frumoase, indiferent că vreți să vindeți din propria garderobă hainele, încălțămintea sau accesoriile pe care nu le mai purtați sau vă prisosesc ori să cumpărați articole de brand, unicate, piese vintage sau bijuterii retro.

EXPOZIȚIE: “Perspectivele şi anatomia unei arte la feminin I”

Până pe 10 septembrie, la ARTHUB Bucharest, este deschisă expoziţia colectivă “Perspectivele şi anatomia unei arte la feminin I: 1977-1987”, ce se constituie într-un prim episod al unei cercetări artistice şi sociologice asupra inventarului imagistic al mai multor artiste ce operează în sfera plasticii cu scopul de a verifica eventuala existenţă a unor legături la nivel conceptual între membre ale aceleiaşi generaţii.

FESTIVAL: The Paella & Wine Festival

Pe 10 și 11 august, pe terasa Berăriei H spre lac, se desfășoară cea de-a 2-a ediţie a festivalului în care vei putea să te bucuri de cea mai bună Paella din Bucureşti, gătită sub ochii tăi, în combinaţie cu o selecţie atent pregătită de vinuri care să meargă la fix cu diferitele tipuri de Paella. Nu vor lipsi însă, ca de obicei, berea rece şi vesela muzică live (sâmbătă seara e... Brazilian Night!). Program: 10:00-23:00.