Salut Brașov!| Timpul liber, aliatul nostru (partea I)

Timpul liber, aliatul nostru (partea I)

Universul este fondat pe legea ordinii și a echilibrului. Tot ce este vizibil sau invizibil, tot ce mișcă sau stă are o ciclicitate perfectă, care dacă este întreruptă, mai devreme sau mai târziu, tot se va ajunge în punctul în care trebuia să fie. Ordinea conduce spre evoluție, pe când haosul nu ține cont de nimic. Fiind euforic pe moment, el este mijlocul de transport sigur, care șofează ca un bezmetic spre distrugere. Aici, trebuie să fii atent la ce stație cobori, încercând mereu să nu te lași prins de ambrozia mirosului de falsă libertate și plăcere. Dacă nu percutezi, cel mai grav lucru care ți se poate întâmpla este să aluneci pe o pantă ireversibil de urcat.

Organizarea este cheia tuturor succeselor și eșecurilor noastre. Ce treabă are ea cu timpul nostru liber? Adesea ne plângem că nu avem timp liber și că ni l-am dori foarte mult, dar din păcate, nu avem ce face, suntem bombardați cu sarcini și basta. Dar oare chiar atât de mult ne dorim să avem timp liber, așa cum susținem? Din lipsa de organizare, ajungem să ne prelungim munca până mai rămânem doar cu timpul de odihnă și atât. Ne distrag multe lucruri, ne întindem la taclale cu colegii, dăm scroll pe Facebook și ghici ce, tot atât de multe lucruri avem de făcut, chiar dacă a mai trecut din ziua respectivă de muncă. Ne crizăm, ne stresăm și stăm peste program. E, voilà! Ordinea în gândire și în programul de activitate, ne scoate din situația în care ne bombardăm singuri cu haos. Organizează-ți timpul pentru a te bucura de cea mai frumoasă parte din zi, timpul liber.

Timpul liber rezultă recreere. Cu ce te ajută asta? Orice lucru are nevoie de mentenanță. Uzura aduce cu sine moartea lentă și greu sesizabilă, ca aceea a broaștei din oala cu apă de pe foc. Recreerea îți dă un restart, îți creează deprinderi și îți dă o doză mare de împlinire și relax. Așa că organizează-ți timpul și trăiește diferite experiențe. Se aproprie Rockstadt Extreme Fest, încă ai dubii dacă mergi sau nu? Poate te ajutăm noi să iei o decizie, citind povestea festivalului la Povestite în Brașov. Află cu ce ne poate ajuta istoria, de la istoricul Nicolae Pepene, la Lucruri pe care le știi doar dacă ești istoric. Vedem care sunt cele mai frumoase terase și cea mai bună înghețată din oraș și ce activități poți face împreună cu copilul vara aceasta în orașul nostru. Mai multe? În revistă!

Hai ura și la răsfoit!

Editorial realizat de Ioana Mircea, Redactor-șef Zile și Nopți Brașov