Tucano Coffee Brașov, o altfel de experiență a plăcerii de a savura cafeaua

Tucano Coffee este o rețea internațională de cafenele, care promovează în toată lumea, sloganul Love.Peace.Coffee. Aceste cuvinte nu rămân la stadiul de „sună bine“, ci formează întreaga filosofie a brandului, fiecare cuvânt, influențându-se unul pe celălalt, devenind astfel un circuit, în care binele devine sursa de energie, ce mișcă lucrurile. Dragostea (Love) o regăsim ca sentiment, pacea (Peace) ca stare și cafeaua (Coffee) în calitate de lichid ambrozic. La Brașov, Tucano Coffee și-a cucerit publicul atât prin calitatea produselor, cât și prin calitatea serviciilor.

După o facultate și un masterat în marketing, o experiență de 5 ani în domeniul bancar, în administrarea relațiilor cu persoanele juridice, Alexandru Gava, directorul Tucano Coffee Brașov,  a dezvoltat compania Qiwi Brașov, care procesa plăți electronice. „Din partea investitorilor Qiwi a venit propunerea să deschidem cafeneaua Tucano din Brașov, lucru care s-a și întâmplat în 2015“, ne mărturisește acesta. De atunci, Alexandru s-a focusat doar pe afacerea Tucano Brașov.

Tucano Coffee, îmbibat în cultura amerindiană

De ani buni, Ruslan Cojocaru, fondatorul Tucano Coffee, este impresionat de cultura bogată a amerindienilor - cultură pe care brandul Tucano Coffee a adoptat-o -, captivat de caracterul neobișnuit, colorat și bogat al acesteia, caracterizată în special de traiul în armonie cu natura. „Ulterior, călătorind prin lume, am găsit în fiecare țară câte o cafenea micuță, care ne atrăgea prin ambianța sa deosebită. Aceste cafenele aveau ceva în comun, pe lângă aromele îmbietoare de cafea, ne ademeneau atât căldura și bunăvoința vizitatorilor, care-și savurau cafeaua și discutau fără grabă, cât și senzația de dragoste, liniște și libertate“, povestește el.

Colorata pasăre Tucan, simbolul brandului

Toate aceste experiențe ale lui Ruslan Cojocaru au servit drept factori decisivi în crearea conceptului coffee shop-urilor Tucano Coffee, axat pe design etno, atmosferă și cultura țărilor producătoare de cafea. „Colorata pasăre Tucan a fost selectată în calitate de simbol și denumire, evidențiind accentele etno ale brandului“, susține el.

Love. Peace. Coffee, inspirat din cultura rock’n’roll și hippie

Sloganul coffee shop-urilor Tucano Coffee a fost inspirat din cultura rock’n’roll și hippie, care se distingea prin tendința oamenilor de a reveni la natură, dragoste, pacifism și libertate în gândire. „Pentru a contribui la dezvoltarea și popularizarea culturii cafelei proaspăt prăjite, de calitate înaltă, a fost luată decizia de a lucra exclusiv cu 100% Specialty Arabica, din cele mai bune regiuni și plantații ale lumii“, ne mărturisește Alexandru.

Un manager bun, o echipă bună si unită, ingredientul secret al unei cafenele perfecte

Directorul Tucano Coffee ne spune că în afară de oferirea unor produse calitative, a curățeniei și a decorului din local, un element foarte important în rețeta unei cafenele perfecte este echipa care se ocupă de aceasta. „Până la urmă, echipa este legătura dintre companie și oaspeți. Aceasta influențează foarte mult succesul sau lipsa lui. Un manager bun, o echipă bună și unită pot face diferența dintre o cafenea iubită de oaspeti, unde aceștia revin cu drag, și una medie, fără nimic ieșit din comun“, afirmă el.

Exeperiența Love. Peace. Coffee se regăsește în fiecare element al cafenelei

„Am încercat să împărtășim cât de multă dragoste am putut, atât colegilor cât și oaspeților. Ne bucurăm pentru că simțim că ni s-a întors înzecit această dragoste, și nu mă refer la vânzări, ci la apropierea pe care o simțim din partea oaspeților fideli. Sunt oameni de toate vârstele și mediile sociale, de la studenți la proprietari de afaceri. Unii vin ocazional, alții foarte des (zilnic), sau chiar lucrează pe laptop la noi în local, având o atmosferă liniștită și prietenoasă. Noi zicem că lumea se relaxează în primul rând când vine la noi“, ne destăinuie Alexandru Gava.

Ceaiul albastru, ingredientul regăsit în următoarele produse

Știm foarte bine că Tucano, spre deosebire de alte cafenele, aduce o paletă diversificată a aromelor și produselor. Viitorul sună bine în acest sens. „Ne bucurăm că tot mai mulți oameni apreciază o cafea de calitate și își fac timp pentru ei. Avem planuri pentru lansarea unor cafele cu ceva mai multe condimente, cu ceai albastru, etc. Vor fi cu totul diferite de ce e pe piață, vor fi interesante, spunem noi“, ne împărtășește Alexandru.

Tucano Coffee Brașov încearcă să schimbe lumea în mai bine

Dacă Tucano Coffee Coresi ar fi o persoană, aceasta ar fi una iubitoare, care împărtășește binele, respectul și dragostea în jurul ei, care are grijă de mediul înconjurător și care încearcă să schimbe lumea în mai bine. „Aș vedea-o mai degrabă o femeie“, încheie zâmbind directorul Tucano Coffee Brașov, Alexandru Gava.

Articol realizat de Ioana Mircea, Redactor-șef Zile și Nopți Brașov