Ploi abundente de stele în această noapte. De unde poți vedea Perseidele cel mai bine

După căldura infernală de peste zi, ne putem bucura de ploaia de stele din această noapte. Atenție! Nu vă luați umbrela, căci se lasă cu multe dorințe. Ploaia Perseidelor, va ajunge la apogeu în această noapte.

Curentul Perseide, cel mai faimos dintre toate căderile anuale de meteori, poate fi observat cel mai bine din afara marilor așezări urbane. Ploaia de stele poate fi văzută cu ochiul liber, în fiecare oră din noapte peste 50 de meteori vor tăia cerul.

În Brașov, vom putea surprinde momente magice, de la parcarea Belvedere, dar și Lacul Noua, Turnul Alb, Cetatea Brașov sau Poiana Brașov sunt locuri bune pentru a ne bucura de spectacolul nocturn. 

Meteorii apar, în fiecare an, între 17 iulie și 24 august, din spatele constelației Perseu, atingând apogeul în 11, 12 sau 13 august. În această perioadă se pot observa, pe lângă meteorii ce nu aparțin unui curent, și meteori ce par că vin din constelația Perseus.

”Pentru a vedea meteori nu aveți nevoie de un instrument astronomic. Vă trebuie ceva pe care să stați întins, un sac de dormit sau un șezlong. Vă mai trebuie îmbrăcăminte groasă pentru că noptile de august sunt destul de răcoroase. Pentru a vedea cât mai mulți meteori, este nevoie să priviți cerul măcar o oră. Cu cât observați mai mult cu atât vedeți mai mulți meteori. Desigur, uneori este binevenită o pauză scurtă pentru dezmorțire”, susțin specialiștii de la Observatorul astronomic ”Vasile Urseanu”, din București.

Articol realizat de Ioana Mircea, Redactor-șef Zile și Nopți Brașov

Foto: https://www.zastavki.com