Via Transilvanica caută voluntari pentru a marca 950 de km de drumeție pe potecile României

Proiectul curajos Via Transilvanica caută voluntari pentru a marca cel mai mare traseu de drumeție din România. Acesta va avea în total 950 de km, întinzându-se de la Drobeta-Turnu Severin până la Putna, străbătând astfel Transilvania. Desigur, traseul va trece și prin județul nostru, mai exact prin Beia, Roadeș, comuna Bunești și Criț.

„Din experiența noastră de drumeți, traseul se poate parcurge în mai multe săptămâni în totalitate sau parțial în câteva zile, după puterea și dorința călătorului. Infrastructura Via Transilvanica va furniza date despre posibilități de cazare si masă, dar și informații istorice și culturale ale diferitelor zone geografice“, susțin organizatorii proiectului.

Drumul urmează să fie marcat cu elemente de identificare specifice, din materiale durabile, care să permită buna orientare a călătorului pe parcurs. De asemenea, vor fi prezentate cele mai corecte informații despre gradul de dificultate al traseului.

Activitățile voluntarului

 

Cei care vor să facă parte din acest proiect, se pot înscrie ca voluntari pentru marcarea traseului cu vopsea, cu stâlpi de întersecție, montarea altor marcaje sau curățarea drumului. Organizatorii vor anunța cu puține zile înainte să pornească pe anumite segmente. Zilele fiecărei acțiuni depind de o multitudine de factori precum: prognoză nefavorabilă, alte evenimente Tășu, număr mic de km de amenajat, probleme de ordin legal sau alte lucruri care pot apărea pe parcurs și care pot influența. Aceste lucruri nu pot fi aflate cu mult timp înainte, de aceea organizatorii caută persoane flexibile și CU RUCSACUL PREGĂTIT! „Noi vă punem la dispoziție ustensilele necesare, coordonatori de echipă, merinde, alte informații tehnice și buna dispoziție“ susține echipa Via Transilvanica. Mai multe detalii AICI

Articol realizat de Ioana Mircea, Redactor-șef Zile și Nopți Brașov