3 to do cu Horia Ghibuţiu săptămâna 16-22 august 2019

Horia Ghibuţiu are 3 recomandări pentru noi!

Miercuri, 21 august, ora 20.00 - Șuetă de vară, Andrei Crăciun cu Valeriu Nicolae, la Hidden

O nouă șuetă văratică pentru care aș da și cămașa de pe mine dacă aș putea fi disponibil. Andrei Crăciun, strălucit scriitor, gazetar și fecund om de spirit, față în față cu Valeriu Nicolae, excelent publicist și, înainte de toate, un om care face bine - zău nu știu ce mi-aș putea dori mai mult de la o ieșeală în oraș? Îi cunosc, prețuiesc și admir nețărmurit pe amîndoi - cunoașteți-i și veți gândi aidoma.

Joi, 22 august, ora 10.00 - Unzip Your Mind, la Qreator

Dați jos fermoarul minții cu această expoziție! Până pe 18 septembrie, Qreator prezintă Unzip Your Mind, o expoziție alcătuită din sculpturi, fotografii și fragmente dintr-o clădire transformată de artistul Alex Chinneck, pentru Milano Design Week 2019. Din descrierea evenimentului, aflu că e „o instalație care a ieșit în evidență la Milano Design Week în 2019, fiind vizitată de mai mult de 200.000 de persoane. Prin reiterarea fermoarului ca temă principală, Chinneck a deschis pereții unei clădiri istorice, pentru a-și imagina ludic ce se află în spatele fațadei, podelelor și pereților.”. Voi fi acolo.

Miercuri, 21 august, ora 21.00 - On the roof, la Amfiteatru TNB

Premiera „On the roof” - spectacol gândit, scris și realizat de Căciuleanu - a fost evenimentul cultural al verii bucureștene și o delectare pentru publicul amator de teatru între stagiuni. „On the roof” e, înainte de toate, o joacă. De-a mișcarea și de-a gestul. De-a vocalele și de-a numerele. De-a cuvintele și de-a necuvintele. De-a trupul și de-a trupurile. Dar e o joacă extrem de serioasă, care potențează calitățile fizice ale unor tineri actori. Pe care Gigi Căciuleanu, perpetuu generator de discipoli, știe să le transforme traseul artistic în două perioade: cea de până la întâlnirea cu cel mai important dansator român al tuturor timpurilor și, respectiv, cea de după. Dacă, de fapt, nu contează ce spunem, ci mai ales cum spunem? Dacă limbajul non-verbal e mai bogat decât cel verbal? Dacă a venit vremea necuvintelor în detrimentul cuvintelor? Sunt tot atâtea întrebări pe care ți le pui în timpul acestui spectacol și-ți dai seama pe loc de faptul că răspunsurile sunt mai puțin importante. „On the roof” e un spectacol al evoluției, în care descoperi, alături de artiști, că nu știai câte știi și câte nu știi. Vei pleca acasă rostind în gând necuvinte pe care le vei fi îndrăgit de cum le-ai auzit clamate pe scenă - favoritul meu e, indubitabil, Zvîrlucitelniță.