5 terase muzicale din București

Există terase în București care pun accentul și pe muzica live, nu doar pe berea rece servită într-o atmosferă plăcută și care te îmbie să te întinzi la povești. Așadar, dacă vrei să mergi pe o terasă pe care există șansă foarte mare să prinzi și un concert live, ai mai jos o listă cu 5 grădini de vară unde poți să faci asta:

Green Hours

Green Hours este deja una dintre cele mai renumite terase din București. În mare parte, acest statut i se datorează și faptului că, an de an, pe timp de vară, aici au avut loc (și încă au) multe concerte de jazz sau blues. Ce-i drept, terasa nu mai este la fel de umbroasă după prăbușirea castanului imens, de lângă bar, dar vibe-ul bun s-a păstrat, la fel și apetitul pentru jazz în aer liber.

Adresă: Calea Victoriei 120. Telefon: 0788.452.485

 

Expirat

Departe de forfota din buricul târgului se află terasa clubului Expirat, iar în această vară aici au loc multe concerte acustice live. Seria de evenimente se numește Backyard Acoustic Season, iar cele care au mai rămas, pentru că totul a început în luna iunie, sunt concertele Implant pentru Refuz - 22 august, Lucia & Pinholes - 5 septembrie și E.M.I.L. - 19 septembrie.

Adresă: Constantin Istrati nr. 1. Telefon: 0733.974.728

 

Zona Liberă

Înapoi în centrul Bucureștiului, în Parcul Cișmigiu, se află Zona Liberă, un butic-bar cu o terasa care se întinde printre copaci și cuști cu păuni. Numele i se trage de la longeviva emisiune radio a lui DJ Vasile și Matze, care a activat peste 20 de ani în FM-ul românesc. În afară de un meniu plin de beri craft, vei descoperi aici și o atmosferă foarte plăcută și relaxată, dar și mici party-uri cu muzică mișto sau concerte la vioară și alte instrumente care se predau la Conservatorul care se află în imediata vecinătate.

Adresă: Schitu Măgureanu nr. 31. Telefon: 0756.159.603

 

OPEN

Pe locul terasei Monteoru s-a deschis de curând OPEN, în spatele clădirii care a găzduit ani de zile Uniunea Scriitorilor. OPEN e o mică oază de verdeață, cu un fundal sonor perfect pentru iubitorii de muzică electronică. În fiecare weekend aici au loc party-uri la care ochelarii de soare se poartă și după lăsarea întunericului.

Adresă: Calea Victoriei 115. Telefon: 0725.692.987

Grădina Floreasca

Pe lângă faptul că este una dintre puține terasele din București cu o piscină proprie, Grădina Floreasca se mai deosebește de restul teraselor din București și prin numeroasele evenimente care au loc aici. De exemplu, în fiecare miercuri au loc concerte de jazz (din seria Jazz in the Grass), iar lunea, de obicei, se întâmplă „Apusurile Acustice” - evenimente care găzduiesc artiști din mai multe genuri muzicale, de la bossa nova, blues, până la folk și chiar îmbinarea armonioasă dintre acestea.

Adresă: Mircea Eliade nr. 16. Telefon: 0755.085.967