COMUNISMUL ABSURD: TRASEU PE CALEA VICTORIEI

Dragi tovarăși și preteni, cetățeni ai mândrei Românii post-decembriste: pe 23 august, începând cu orele 19:00, sunteți chemați să trăiți absurdul vremurilor comuniste și să vedeți cât de repede se poate trece de la aparent triumf la eșec răsunător. 

Folosind Questo, aplicația de explorare urbană, vă veți amuza cu povești aproape de necrezut despre viața din ‘Epoca de Aur’, pe care nu le știu nici părinții voștri, si veți ajunge prin locuri faimoase din acele vremuri. În plus, aveți șansa să câștigați o călătorie cu o Dacie 80-cistă restaurată RedPatrol.

Questo este o aplicație care vă ghidează pas cu pas prin oraș, trecând prin locuri populare sau necunoscute, în timp ce căutați lucruri ascunse în jur și citiți povești nemaiauzite. Pentru a ajunge dintr-un loc în celălalt la pas, primiți instrucțiuni precise de orientare, alături de ghicitori și puzzle-uri care transformă toată plimbarea într-un adevărat joc. Este o combinație de Escape Room de exterior, treasure hunt și Amazing Race. 

Pe 23 august, veți trece pe la edificii importante ale vieții în comunism și veți afla poveștile lor și ale persoanelor care au trăit sau muncit acolo. Poveștile și fotografiile prezentate au fost selectate din multiple arhive naționale și personale, pentru a oferi o perspectivă unică asupra acestei perioade. 

Veți afla cum a fost păcălit Nicu Ceșcuță de un alt președinte de stat, veți vedea unde se adunau domnișoarele înfocate ca să-l întâlnească pe Dan Spătaru, veți afla ce sfaturi de bronzat iarna dădea propaganda comunistă  și veți descoperi multe, multe alte lucruri absurde de atunci. 

Invitați-vă tovarășii și vecinii de scară și haideți să călătorim împreună în timp! 

Ora de start: 19:00
Punct de start: Piața Revoluției lângă Țeapă
Durată: aproximativ 1,5 ore
Aplicația se poate descărca din Google Play sau Appstore de aici: onelink.to/questo

CUM PUTEȚI PARTICIPA:

  1.    Descărcați gratuit aplicația de pe onelink.to/questo
    2. Alegeți traseul din aplicație și plătiți pentru access
    3. Mergeți la punctul de start vineri, ora 19
    4. Urmați direcțiile, căutați detalii ascunse, citiți povești

PREMIU

La finalul traseului veți avea șansa să câștigați o călătorie în trecut chiar într-o Dacie 1310 superbă, complet restaurată de RedPatrol. Regulamentul campaniei va fi disponibil pe pagina Questo, în secțiunea Notes.

Evenimentul este organizat de RedPatrol și Questo.

DESPRE QUESTO

Questo este o aplicație de explorare urbană în care urmezi indicii și cauți detalii ascunse pentru a descoperi noi locuri și poveștile lor. Fiecare traseu (quest) are o temă specifică de inspirație locală. Questo este disponibil în peste 40 de orașe din 11 țări. Momentan, aplicația conține peste 100 de questuri construite de o rețea globală de creatori.

DESPRE REDPATROL Tours

RedPatrol Tours este cel mai interactiv și fresh mod în care poți explora Bucureștiul: la volanul unei Dacii 1300/1310 complet restaurate din anii 70-80. După 30 km prin oraș la volanul unei veritabile capsule a timpului, Dacia anilor 80, vei ințelege mai bine timpurile, orașul și localnicii, pentru că te vei simți precum un român din acei ani. Vei simți pe pielea ta irezistibilul "efect Dacia": toată lumea se va uita la tine, îți va face cu mâna și chiar te va fotografia. Vei fi ca un rock-star pe scenă!