Un fost elev al Liceului de Muzică din Brașov a făcut spectacol la înălțime, la Cerbul de Aur. Cine este violonistul de la balconul Casei Sfatului

În prima seară a Festivalului Cerbul de Aur, ediția a XIX-a a avut loc un spectacol inedit. Violonistul care a interpretat partea solist-instrumentală a piesei „You raise me up“, de pe balconul turnului Casei Sfatului este a fost elev al Liceului de Muzică Tudor Ciortea din Brașov. Bogdan Costache a studiat aici, vioara.

Piesa „You raise me up“, interpretată de Laura Bretan, Ester Peony, Olivier Kaye a ridicat publicul în picioare. Pe lângă interpretarea sublimă a soliștilor, orchestrei și corului, spectacolul a fost unul deosebit. Violonistul care a interpretat partea solist-intrumentală a acestei muzicale, se afla pe balconul turnului Casei Sfatului, în momentul actului artistic. Bogdan Costache este fost elev al liceului de muzică din Brașov 

Studiile muzicale au început la 4 ani

Violonistul Bogdan Alexandru Costache este un tânăr interpret talentat cu o carieră solistică internațională în plină dezvoltare. A început să studieze vioara la vârsta de 4 ani, ghidat de bunicul și tatal său, concert maestru al operei din Brasov.

La varsta de 7 ani își face debutul ca solist cu Orchestra Filarmonicii Brașov. În 2004 a devenit membru la '' Colegiul PRO '' București, sub îndrumarea prestigioasei soprane Mariana Nicolesco și a violonistului Florin Croitoru, prilej care i-a oferit posibilitatea să susțină numeroase recitaluri în România.

Încurajat și monitorizat de către profesorii Octavian Rațiu si Ilarion Ionescu-Galați, la varsta de 15 ani părasește Brașovul pentru a-și continua studiile la București cu profesorul Valeriu Rogacev.

Bogdan Costache, un violonist cu numeroase premii

De-a lungul anilor a fost distins cu premii în peste 30 de competiții naționale și internaționale, printre care Marele Premiu și Premiul I la Concursul International de Vioară "Remember Enescu" (România), Premiul I la Concursul Internațional de vioară " Monterosa Kawai "(Italia), Premiul I la concursul Internațional de Interpretare’’ Paul Constantinescu’’ și a ajuns în poziția de finalist la Jeunesses International Music Competition.  

În anii de studiu, Bogdan și-a îmbogățit repertoriul și a sustinut numeroase concerte și recitaluri de muzică de cameră în mai multe orașe din România, Marea Britanie, Italia, Franța, Ungaria, Spania si Germania. Acesta a evoluat ca solist cu numeroase orchestre precum Filarmonica Brașov, Filarmonica Arad, Royal Academy of London Orchestra, World Peace Philharmonic (Germania) Orchestra Operei Brașov, Orchestra Sinfonia București, Orchestra Internațională de Tineret,’’ CEI Youth’’ (Italia), sub conducerea unor dirijori eminenți ca Sir Colin Davis, Justus Frantz, S.Pautza, I.Galati, C.Neagu,  I.Curetti, F.Totan, N.Racu, I.Rusu, T.Ichim, C.Orosanu, P. Oschanitzky

În 2012 a câștigat o bursă de studiu la Royal Academy of Music, Londra, unde a studiat cu prestigiosul profesor român Remus Azoitei. În prezent, studiază la Universitatea Transilvania - Facultatea de Muzică din Brașov, România, la clasa doamnei profesoare Alina Nauncef.
În anul 2016 primeste invitația de a fi concert maestru invitat al Filarmonicii din Arad.

În prezent, Bogdan este prim violinist la Filarmonica din Brașov, cât și  Concert Maestru al filarmonicii internaționale ’’World Peace Philharmonic’’ (Hamburg ), dar și al celebrei ‚’’ Philharmonie der Nationen’’ condusă de maestrul Justus Frantz. 

Articol realizat de Ioana Mircea, redactor-șef Zile și Nopți Brașov