5 restaurante libaneze din București

Bucătăria libaneză nu doar că este foarte apreciată de români, dar este și foarte potrivită pentru zilele călduroase de vară. În București există o ofertă destul de generoasă de restaurante cu specific libanez, așa că ți-am alcătuit o listă cu 5 astfel de localuri, perfecte pentru a satisface poftele pentru mâncare orientală:

Naser 3

Restaurantul Naser 3 este una dintre primele opțiuni care vine oricui în minte atunci când se gândește la o masă cu feluri de mâncare orientală. Găsești aici produse pe bază de carne de vită, oaie și pui, dar și numeroase delicatese făcute doar din legume. Totodată, Naser 3 este genul de restaurant la care poți să te destinzi și cu o narghilea. 

Adresă: Str. Fluierului 18. Telefon: 021.313.5060

Zaitoone 

Când vine vorba de restaurante libaneze, Zaitoone este unul dintre cele mai selecte la care poți  merge. O experiență orientală desăvârșită este garantată, localul mizând destul de mult și pe ospitalitatea fără cusur. De asemenea, un rol important aici îl au și decorul și muzica specifică. Iar, cei de la Zaitoone se mândresc cu pasiunea pentru „a îmbina selecția de ingrediente proaspete locale cu metode tradiționale de gătit într-un meniu construit cu inspirație”.

Adresă: Str. Nicolae Caramfil 2. Telefon: 0737.299.900

Murad 

Aflat în apropiere de Piața Domenii, restaurantul Murad este unul care este plin aproape la fiecare oră a zilei. Chiar dacă decorul este unul mai kitschos, felurile de mâncare de aici sunt foarte gustoase și acestea sunt și cele care i-au fidelizat pe cei care revin aici constant pentru porții de mezze, tabule, babaganush, fate, hummus sau preparatele la grătar: kebab, frigărui, cotlet de berbecuț etc.

Adresă: Str. Panait Istrati 101. 

Piccolo Mondo

„Aromele îmbietoare, susurul fântânei arteziene și elemente arhitecturale recreează un tablou libanez idilic„ - spune descrierea oficială a localului. De asemenea, este unul dintre cele mai vechi localuri cu specific libanez din București. Recomandat să mănânci aici este ras asfour de vită. Dar meniul este destul de consistent, așa că sigur ai de unde alege și alte preparate libaneze care să-ți fie pe plac. 

Adresă: Culcerului 9. Telefon: 0722.205.020 

Tulin 

Un alt loc bun pentru a intra în universul gusturilor exotice este Tulin. Localul este deschis încă din 2007, iar de atunci a devenit unul dintre preferatele iubitorilor de mâncare libaneză. În timpul săptămânii, între orele 12:00 - 16:00, găsești aici și diverse meniuri zilnice la prețuri avantajoase, compuse dintr-o ciorbă, lipie la cuptor, salată libaneză și o frigăruie, un chebap sau un ras afour de pui. 

Adresă: Pictor Constantin Stahi 2. Telefon: 021.314.4001