Povești nobiliare și rețete vechi reinventate

Comunitatea Slow Food Târgu Mureș ∙ Marosvásárhely și Asociația Culturală Armeano-Maghiară din Târgu Mureș vă invită joi, 29 august 2019, de la ora 18, într-o călătorie cultural-gastronomică, presărată cu povești nobiliare, istorisiri despre armeni și bucate preparate după rețete vechi reinventate.

Întâlnirea este cea de-a 2-a din seria ‘Povești nobiliare și rețete vechi reinventate’ și face parte din proiectul ‘Cultură & Gastronomie în Târgu Mureș’, ce își propune să aducă în prim-plan istoria comunităților locale (trecute și prezente), a familiilor și oamenilor care au marcat spațiul cultural al orașului, prin vizitarea unor puncte de interes cultural-istoric, acompaniate de istorisiri despre viața acestor comunități, familii, personalități și însoțite de povești de gastronomie și degustări de preparate cu ingrediente locale pregătite după rețete vechi.

Întâlnirea va debuta la ora 18.00 cu un tur cultural-istoric în zona centrală a orașului. Punctul de întâlnire este în fața Palatului Administrativ. Participanții vor fi ghidați în această călătorie de Dr. Kálmán Attila - istoric, profesor și vice-președinte al Asociației Culturale Armeano-Maghiare din Târgu Mureș, precum și de Puskás Attila - teolog, profesor și președinte al Asociației Culturale Armeano-Maghiare din Târgu Mureș.

Seara se va încheia cu o cină cu ingrediente locale atent alese, armonios împletite în preparate gătite după rețete vechi, însoțite de povești inedite.

PROGRAM

6:00 PM - 7:30 PM

Tur cultural-istoric în zona centrală a orașului.

Punct de întâlnire: în fața Palatului Administrativ.

7:30 PM - 9:00 PM

Cină cu preparate locale pregătite după rețete vechi.

Locurile la acest eveniment sunt limitate la 20 de persoane. Participarea se face doar pe bază de rezervare, la numărul de telefon 0740002655 (contact Claudia Rânja).

Ghidajul este în limba română, dar vorbim și maghiară și engleză.

Organizatori: Comunitatea Slow Food Târgu Mureș ∙ Marosvásárhely și Asociația Culturală Armeano-Maghiară din Târgu Mureș.

Parteneri: Vâltoarea Mureșeană ∙ Asociația pentru Târgu Mureș, Muzeul Judetean Mures / Maros Megyei Múzeum, Palatul Culturii Mures.

Taxa de participare este de 50 lei/persoană.

Vă așteptăm cu drag!