Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/08/2019
Arhiva Zile si Nopti

Ce filme vedem în ultimul weekend din august la Movie Nights?

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ce filme vedem în ultimul weekend din august  la Movie Nights? Share Ce filme vedem în ultimul weekend din august  la Movie Nights?


În ultimul week-end din august, Movie Nights se va muta în Parcul Central. În perioada 29 august  – 1 septembrie, filme pentru toate gusturile vor fi proiectate în cadrul evenimentului Wine Festival. Maratonul cinematografic va cuprinde comedia franceză „Vieți duble”, drama autohtonă „Parking”, biografia legendarei trupe Kino, „O vară Rock’n’Roll”, dar și un film de aventură, „Omul care l-a ucis pe Don Quijote”.

Program Movie Nights: 

Joi 29 august ora 21:30 – Proiecţie „Vieți duble”
Doubles vies (2018)
Regia: Olivier Assayas
Cu: Juliette Binoche, Guillaume Canet
Gen film: Comedie, Dramă, Romantic, Dragoste
Durata: 108 minute

Un scriitor controversat folosește propriile aventuri amoroase drept materie primă pentru noul său roman de senzație. Editorul lui are dubii despre succesul unui astfel de demers literar, în contextul dificil al adaptării pieței de carte la era digitală. Însă soția editorului, o actriță a cărei carieră pare împotmolită într-un serial TV polițist, are un motiv special să-și contrazică bărbatul.

Vineri 30 august ora 21:30 – Proiecţie „Parking”
Parking (2019)
Regia: Tudor Giurgiu
Cu: Mihai Smarandache, Ariadna Gil, Luis Bermejo, Carmen Florescu, Eric Frances
Gen film: Dramă, Romantic, Dragoste
Durata: 110 minute

Cel de-al patrulea lungmetraj al regizorului Tudor Giurgiu spune povestea lui Adrian, un poet din Sângeorz-Băi care emigrează ilegal în Spania anului 2002. Ajuns în Cordoba, se angajează paznic de noapte într-un parc auto iar existența lui pendulează între imposibila poveste de dragoste cu o cântăreață spaniolă și dorul de casă, de familie. 

Sâmbătă 31 august ora 21:30 – Proiecţie „O vară Rock’n’Roll”
Leto (2018)
Regia: Kirill Serebrennikov
Cu: Teo Yoo, Roman Bilyk, Irina Starshenbaum
Gen film: Biografic, Muzical, Romantic, Dragoste
Durata: 126 minute

Biografie a legendarei trupe Kino expusă cu forță și entuziasm, Leto / O vară rock’n’roll vorbește despre protest, libertate și rezistență prin muzică.

Un mix poetic de dragoste și tinerețe, filmul evocă parcursul unei legende a rock-ului sovietic din anii ’80, Viktor Toi (Teo Yoo), realizând astfel un portret de excepție a scenei rock underground din Leningradul acelor ani.

Duminică 1 septembrie ora 21:30 – Proiecţie „Omul care l-a ucis pe Don Quijote”
The Man Who Killed Don Quixote (2018)
Regia: Terry Gilliam
Cu: Adam Driver, Stellan Skarsgård, Olga Kurylenko, Jonathan Pryce, Joana Ribeiro
Gen film: Aventuri, Comedie, Dramă, Fantastic
Durata: 132 minute

Toby, un publicitar cinic, este prins subit în fanteziile unui bătrân cizmar spaniol care se crede Don Quijote. De-a lungul aventurilor suprarealiste și deosebit de comice pe care ajung să le trăiască împreună, Toby începe să nu mai distingă între vis și realitate. Totuși, va fi nevoit să-și asume efectele tragice pe care un film regizat de el în tinerețe le-a avut asupra unui mic sat spaniol.

credit foto: facebook.com/IuliusMallCJ

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută