Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/08/2019
Arhiva Zile si Nopti

FAMILIA ADDAMS deschide noua stagiune a Teatrului EXCELSIOR

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii FAMILIA ADDAMS deschide noua stagiune a Teatrului EXCELSIOR Share FAMILIA ADDAMS deschide noua stagiune a Teatrului EXCELSIOR


Teatrul EXCELSIOR prezintă, în zilele de 13 și 14 septembrie 2019, premiera absolută în România a musicalului Familia Addams, un spectacol ce poartă semnătura regizorală și coregrafică a lui Răzvan Mazilu. Este cel de-al doilea titlu de musical pe care artistul îl montează la EXCELSIOR, după succesul înregistrat de Our Ladies of Perpetual Succour (Fecioarele noastre grabnic ajutătoare). Noua producție marchează debutul stagiunii 2019 – 2020 a singurului teatru din România distins cu un titlu în Cartea Recordurilor.

FAMILIA ADDAMS deschide noua stagiune a Teatrului EXCELSIOR

credit foto: Vlad Catana

Excentrica familie care cucerea publicul larg odată cu versiunea cinematografică omonimă din anii ‘90 i-a inspirat pe Marshall Brickman, Rick Elice și Andrew Lippa în crearea unei adaptări muzicale originale care revizitează universul Addams dintr-o perspectivă surprinzătoare, confruntându-i pe Gomez și pe Morticia cu ceea ce s-ar putea numi „coșmarul” oricăror părinți: copiii cresc (prea repede). Ajunsă la vârsta adolescenței, Wednesday, unica lor fiică, se îndrăgostește de Lucas Beineke, un băiat drăguț dintr-o familie respectabil de „normală”, și decide să îi încredințeze secretul tatălui ei, care nu doar că este nevoit să accepte cruda realitate, ci și să facă ceva ceva ce nu a mai făcut vreodată: să îi ascundă adevărul iubitei sale soții. Totul va lua o turnură neașteptată în noaptea când „prea normalii” Beineke ajung să cineze în casa „ciudaților” Addams – un festin nocturn care va provoca ambele familii să își reconsidere limitele (a)normalității și rezistența în fața schimbării.

„Familia Addams, cu tot alaiul ei de personaje stranii, cu gustul ei pentru tot ce este dark și funebru, ne învață cea mai importantă lecție, aceea a Iubirii. Iubirea ca victorie a omului în fața morții. Veniți, să râdem și să ne amuzăm inteligent, exorcizându-ne de spaimele și umbrele noastre, de propriile noastre frici și prejudecăți!” Răzvan Mazilu

Alături de tânăra echipă de actori a Teatrului Excelsior, Răzvan Mazilu a creat un nou musical efervescent care are toate ingredientele unui hit – numere muzical-coregrafice senzaționale, songuri molipsitoare, o poveste cuceritoare și o echipă artistică și de creație care a investit energie, pasiune și entuziasm în materializarea fiecărui detaliu scenic. Noul spectacol creat de Răzvan Mazilu la Teatrul Excelsior îi transpune pe faimoșii Addams într-o altă dimensiune și explorează estetica macabrului dintr-o perspectivă hiper-ludică, reflectată și în decorurile ingenioase imaginate de Sabina Spătariu. Un plus de savoare comică îl imprimă spectacolului traducerea și adaptarea libretului, semnate Carmen Stanciu, alături de versiunea în limba română a songurilor, realizată de Alex Ștefănescu.

Dincolo de umorul negru și de extravaganțele Addams-ilor, de micile sau marile ciudățenii ascunse în interiorul oricărei familii, publicul va fi surprins să descopere o poveste plină de candoare care vorbește despre valori profunde ce ar putea caracteriza orice familie: iubirea, sinceritatea, înțelegerea, respectul. Cine spune că o familie aparent neobișnuită nu s-ar putea confrunta cu provocările oricărei familii obișnuite; și viceversa?

Bilete, pe platforma bilet.ro și la casa de bilete a Teatrului EXCELSIOR (Str. Academiei, nr. 28).
Detalii, pe https://www.teatrul-excelsior.ro/ și pe pagina de Facebook, @teatrulexcelsiorbucuresti.

FAMILIA ADDAMS

libretul: Marshall Brickman & Rick Elice
muzica și versurile: Andrew Lippa
traducerea și adaptarea: Carmen Stanciu
traducerea și adaptarea songurilor: Alex Ștefănescu

Gomez Addams – Lucian Ionescu
Morticia Addams – Oana Predescu / Camelia Pintilie
Wednesday Addams-  Ana Udroiu
Pugsley Addams – Matei Hotăranu 
Unchiul Fester– Mihai Mitrea / Radu Mitrea
Bunica – Aida Avieriței
Lurch – Mircea Alexandru Băluță
Alice Beineke  – Maria Alexievici
Mal Beineke – Doru Bem
Lucas Beineke  – Dan Pughineanu

Strămoșii:                                               

Marchiza-Andreea Hristu
Clownul –Alex Popa
Mireasa -Iulia Samson
Soldatul -Dan Clucinschi
Balerina – Loredana Cosovanu
Gangsterul- Ovidiu Ușvat

Regia, coregrafia, costumele: Răzvan Mazilu
Producția muzicală: Alexei Turcan
Decoruri: Sabina Spătariu
Lighting design: Costi Baciu
Peruci, machiaj: Octavian Mardale
Efecte speciale șI machiaj prostetic: Școala de Machiaj Prostetic
Video: Cristian Niculescu
Asistent coregrafie: Monica Petrică
Asistent scenografie, recuzită: Andrei Șova
Pregătirea muzicală: Maria Alexievici
Corepetitori: Anca Săftulescu, Maria Alexievici

Recomandat: 12+
Durata: 2h 30 min (cu pauză)

credit foto prezentator: Dani Ioniţă

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută