Propunerile Zile și Nopți

Deja te gândești cu nostalgie la zilele de vară? Toamna aceasta îți rezervă numeroase surprize și vine cu o agendă plină de evenimente de toate felurile, care nu te vor lăsa nicio secundă să te plictisești. Iată propunerile noastre pentru un început de septembrie cu multă energie și distracție.

 

A fost doar un vis

Cea mai veche producție BIS Teatru, spectacolul ”A fost doar un vis”, este un one woman show care o aduce în fața publicului pe actrița Andrada Grosu. Din 2012 până astăzi, spectacolul a fost jucat de nenumărate ori pe scene din toată țara. În data de 13 septembrie, de la ora 19, în Grădina BIS de pe strada Ștefan cel Mare nr. 56, publicul va lua parte la un spectacol profund uman, un text contemporan, lipsit de violenţa textelor contemporane. Actrița aduce în lumina reflectoarelor anii ’80, prezenţele copilăriei, dramele inerente, despărţirile de cei dragi, păşirea către bătrâneţe și va purta publicul într-un carusel al vârstelor personajului.

 

Foodie - Street Food Cuisine

Cele mai galonate food-truckuri din România, parchează la Foodie - Street Food Cuisine 2019, între 12 și 15 septembrie, pe strada Cetății și în parcul Cetății. Gurmanzii, copiii și iubitorii de muzică live se vor bucura de un adevărat festin culinar, bine condimentat cu baruri, concerte, ateliere de creație, zone de aventură și sport. Oameni frumoși, mâncare delicioasă, multă distracție și o atmosferă unică, așa sună rețeta unui eveniment gastronomic de neratat.

 

Festivalul Tarafuri și Fanfare

În pragul toamnei, în zilele de 31 august și 1 septembrie, pentru al șaptelea an consecutiv, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului va fi reconturată atmosfera târgurilor de odinioară, cu muzicanți de seamă, bucate alese și meșteri populari, în cadrul Festivalului Tarafuri și Fanfare. Evenimentul se va desfășura între orele 11 și 18. Publicul sibian și turiștii sunt invitați la un dialog despre târguri, muzică, oboare, iamaroc și rost. Printre invitați se numără Fanfara din Dârvari, Taraful Gorjului, Muzicanții din Dobrotești, Grupul de Muzică Tradițională Românească ”Junii”, Zamfira Mureșan și Taraful Căldăraru din Băbiciu. Se vor organiza ateliere de gătit și ateliere dedicate instrumentelor muzicale.

 

Salonul Internațional de Artă Fotografică

Unul dintre cele mai importante evenimente culturale tradiționale ale Sibiului, Salonul Internațional de Artă Fotografică a ajuns la cea de-a XX-a ediție. Turnul Sfatului va găzdui ediția aniversară, între 1 și 14 septembrie. Vernisajul Salonului va avea loc în data de 2 septembrie, de la ora 18. Expoziția aniversară prezintă imagini reprezentative pentru cele 19 ediții ale evenimentului, care au reușit să mențină Sibiul pe harta mondială a fotografiei.