Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/08/2019
Arhiva Zile si Nopti

#hailațară #Hosman #județulSibiu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii #hailațară #Hosman #județulSibiu Share #hailațară #Hosman #județulSibiu


Nu demult a avut loc unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite festivale contemporane din Valea Hârtibaciului, atât datorită specificului cât și locului special în care s-a desfășurat. Da, ați ghicit, este vorba despre Holzstock, organizat pentru cea de-a VI-a oară într-un loc special, în incinta fortificată a bisericii din Hosman. 

Ansamblul bisericii fortificate din Hosman se remarcă încă de pe drumul principal, încadrându-se perfect în peisajul îndepărtat al munților Făgăraș. Ca un mister ce așteaptă să fie elucidat, te invită să o descoperi. Nu-i rezista, deoarece te va uimi în primul rând cu decorațiunea fantastică, rar întâlnită. Încă de la intrare, portalul ne întâmpină cu personaje simboluri zoomorfe și antropomorfe fabuloase. Această temă iconografică continuă și în interior, unde, pentru o clipă, scenele biblice se suprapun cu teme oculte, și ființe supranaturale ne învață despre veșnica luptă dintre dintre divin și diabolic. Și mai  aptivant, este faptul că simbolistica frescelor lasă loc de interpretare, în consecință ești invitat să-ți alcătuiești propria poveste.  Mult mai reală decât reprezentările artistice este istoria bisericii și implicit a localității care a fost incendiată în secolul al XV-lea de armata lui Vlad Țepeș. Pentru cine nu crede, mărturie oferă ghiulele de piatră rămase încastrate în zidurile bisericii.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută