City Drink | Aperol Spritz, mereu în vogă

S-ar putea crede că Aperol Spritz a invadat meniurile în ultimii ani, pentru că obișnuim să-l vedem tot mai des pe mese, însă nu e deloc așa. Istoria cocktailului Aperol Spritz se întinde pe mai bine de 50 de ani și a apărut în regiunea Veneției. Faima acestei băuturi a crescut odată cu numărul de turiști al orașului, așa că e ușor de înțeles cum s-a răspândit de-a lungul anilor în meniurile localurilor din toată lumea. Rețeta e simplă: 100 ml Peroni Nastro Azzurro, 50 ml prosecco, 50 ml suc de grapefruit roz și 30 ml Aperol. Dar mai simplu e să-l comanzi și să-l primești gata făcut.

 

Kulinarium - E aproape imposibil să găsești un meniu din care să lipsească Aperol Spritz. Dar aici, poți savura acest cocktail venețian iconic înconjurat de superba atmosferă din Piața Mică. 

 

Hochmeister  - Dacă vrei să savurezi acest cocktail, dar să simți un pic și din vibe-ul piațetelor mici și cochete din Italia, atunci Piața Schiller poate fi o alegere potrivită. O fi o băutură de vară, dar primele zile ale toamnei se anunță caniculare.

 

Max Restaurant - Din punct de vedere culinar, Italia e o țară a incredibilei diversități. Dacă vrei să-l bei ca la carte, respectă regula italienilor și servește-l la orele înserării, după ce ai servit cina. Meniul de preparate e bogat, numai bun să-ți provoace setea.