București pe gratis: evenimente gratuite 30 august - 03 septembrie 2019

Săptămâna asta la Bucureşti pe gratis, avem pregătit o serie de filme, expoziţii şi festival!

Programul Naţional Cantus Mundi

Muzica Festivalului Internațional George Enescu va depăși în aceste zile granițele sălilor de concert prin Programul Național Cantus Mundi, care propune în ediția cu numărul XXIV a Festivalului o extindere a proiectelor muzicale ale acestuia cu peste 250 de noi micro-concerte și recitaluri, care vor avea loc în parcuri, muzee, centre comerciale și clădiri de birouri din toate colțurile Bucureștiului, în perioada 31 august – 22 septembrie. Aproape 2.000 de coriști și instrumentiști vor face orașul să răsune la unison cu Festivalul Internațional George Enescu, în cadrul proiectului asociat “Orașul cântă”. Acesta este un program derulat în premieră, ce va contribui la creșterea conexiunii dintre oraș și festival de la 150.000 la 500.000... aceasta este creșterea pe care proiectul “Orașul cântă” și-o dorește pentru publicul dornic de muzică de calitate din București. 

FILM: “Cinema în aer liber” pe Insula Artelor 

A 8-a ediţie a programului “Cinema în aer liber” continuă aproape zilnic până pe 15 septembrie, de la ora 20:30, pe Insula Artelor din Parcul Titan, cu o selecţie de 20 de filme foarte interesante dintre care, săptămâna aceasta vă recomandăm 3 ‘clasice’ italiene de referinţă: “Malena” lui Giuseppe Tornatore (30 Aug.), “Hoţii de biciclete” al lui Vittorio De Sica (1 Sep.) şi “Blow-Up”-ul lui Michelangelo Antonioni (3 Sep.).

EXPOZIȚIE: “Conexiune în Brahma”

Până pe 9 septembrie, în Sala Irina Nicolau al Muzeului Ţăranului Român, puteţi vizita expoziţia de pictură şi grafică conţinând lucrări realizate de artiştii plastici Liusic Vrapciu şi Vladimir Păun-Vrapciu prin care autorii - inspiraţi de prezentul relativ şi de nevoile omului contemporan - îşi propun să arate puternica conexiune în brahma (în creaţie) dintre creatorii de artă. Program: 10:00-18:00 (marţi-duminică).

FESTIVAL: Zilele Usturoiului #5

Între 30 august și 1 septembrie, pe terasa Berăriei H spre lac, se desfășoară tradiţionalul festival “Zilele usturoiului”, unde sunteţi aşteptaţi cu grătare, ceaune, oi la proţap şi mâncare gătită pe loc, în mod obligatoriu evident, cu... usturoi. Nu vor lipsi, ca de obicei, berea rece, atelierele pentru cei mici şi muzica live (trupele Melodi şi Semnal M). Program: 16:00-23:00 (vineri), 10:00-23:00 (sâmbătă și duminică).