5 restaurante unde poți mânca o friptură bună

Cu toții merităm să ne premiem din când în când cu o friptură bună. Însă, din păcate nu sunt atât de multe locuri în București unde să poți mânca un steak de vită așa cum trebuie, dintr-o carne de calitate. Cu greu poți alege 5 astfel de locuri, așa că salvează-ți această listă pentru zilele în care vrei să-ți satisfaci această poftă: 

Osho

Osho este considerat de ceva vreme Mecca iubitorilor de friptură de vită. Când vine vorba de streak-uri, oferta de aici este una foarte generoasă, dar și prețurile sunt pe măsură. Una dintre specialitățile mai accesibile de aici este steak-ul din Black Angus, pe obișnuiesc să-l pregătească chiar în fața clientului.  

Adresă: Bulevardul Primăverii 19-21. Telefon: 0758.758.750

Vacamuuu

La Vacamuuu T-Bone-ul este rege. Toți cei care l-au încercat îl laudă. Ca și la Osho, prețurile nu sunt foarte prietenoase cu buzunarele clienților, dar calitatea produselor este incontestabilă. De asemenea, VacaMuuu găzduiește o măcelărie fără egal, unde poți găsi o selecție internațională din cele mai bune cărnuri, condimente și produse, în așa fel încât să poți lua experiența din acest restaurant cu tine, acasă.

Adresă: Calea Floreasca 111. Telefon: 0731.351.135

JW Steakhouse

Parte din hotelul Marriott, JW Steakhouse este locul din București unde poți mânca o friptură ca în Statele Unite, din carne de vită americană premium. Bucătăria este una deschisă și în care poți să tragi cu ochiul pentru a vedea cum sunt pregătite fripturile care-și vor ajunge în farfurie. De asemenea, mai poți încerca aici și vită australiana Wagyu, o delicatesă cu un preț pe măsură - 385 lei. 

Adresă: Calea 13 Septembrie 90. Telefon: 4021.403.1947

Red Angus Steakhouse

Amplasat chiar în buricul Bucureștiului, în Centrul Vechi, Red Angus Steakhouse este un local cu fripturi bune și mult mai accesibile ca cele de mai sus. Și carnea de aici este importată din Australia și Uruguay. În plus, și atmosfera și designul locului sunt deosebite, restaurantul având aspect de hambar construit din materiale refolosite, îmbogățit cu simboluri clasice americane.

Adresă: Strada Franceză 56. Telefon: 0756.600.000

Benihan

Dacă vrei să încerci faimoasa vită japoneză, poți s-o faci la Benihana, restaurantul japonez din cadrul hotelului Sheraton. Aici carnea folosită este certificată, ceea ce înseamnă că are o calitate identică în toată lumea, așa că e ca și cum ai mânca o friptură de vită japoneză chiar într-un restaurant din Japonia, doar că fără să părăsești Bucureștiul. Prețurile sunt destul de piperate, dar mulți spun că merită, friptura din carne de vită japoneză fiind considerată cea mai bună friptură pe care o poți mânca. 

Adresă: Calea Dorobanți 5-7 (Hotel Sheraton). Telefon: 0212.015.030

Recomandări de Gruia Dragomir, Redactor Zile şi Nopţi Bucureşti