Lucruri pe care le știi doar dacă ești INTUITION COACH cu ANDREEA VASILE

Antrenor de intuiție sau intuition coach sună ca o meserie destul de ciudată, dar e un domeniu care prinde din ce în ce mai mulți adepți, datorită rezultatelor pe care le are. Andreea Vasile este intuition coach și ne-a povestit mai multe despre această meserie încă puțin cunoscută la noi. 

credit foto: Svetlana Bennington

Despre alegerea acestui domeniu: „Am studiat Finanțe și Drept și am activat în acest domeniu timp de 7 ani. La un moment dat am acceptat că îmi este mai natural să ghidez oamenii prin intuiție, decât să fac evaluare financiară. Apoi am lucrat ca project manager în cea mai mare comunitatea românească de dezvoltare personală și am observat cum li se schimbă fundamental viață oamenilor de-a lungul a 1-3 ani, cu aportul discuțiilor noastre și programelor pe care le recomand. Neavând școala de coaching, m-am lăsat ghidată de intuiție și am învățat din experiență, din conectarea cu oamenii. Am făcut asta și în Londra, cu oameni de diverse naționalități, și am observat cum ne influențează diferențele culturale atât în alegerile mari, cât și cele de zi de zi.

 *** Intuition coaching înseamnă în mare parte să faci diferență între gândurile și emoțiile tale și cele ale celor din jur, între condiționări și adevărul mai înalt. Astfel, conectându-te cu intuiția, discerni între energiile tale și ale altora, și poți lua decizii din suflet, cu claritate.

 *** Primul pas pentru a învață această meserie este intenția de a fi o contribuție pentru binele mai înalt. Având o viziune mai mare ca tine, lași să curgă prin tine înțelepciunea ce servește tuturor celor ce fac parte din sistemul tău și al clientului (de familie, social sau de business).

 *** Pornind de la premisa că clientul este deja maestru, îl poți observa și ghida prin ochii încrederii totale că știe ce are de făcut și tu doar îl ții de mână, îl mai tragi de mânecă, până se aliniază cu sinele lui autentic. Acest lucru presupune ca și tu să te cunoști pe tine. Cu cât te vezi mai mult, te iubești și te respecți pe tine, cu atât mai multă permisiune le dai și clienților tăi să facă la fel.

 *** Cel mai scurt drum către măestrie este ghidajul. Orice coach are coach-ul său. În acești ani am făcut cel puțin 3-5 ore pe săptămâna de sesiuni cu mentorii mei. Astfel, înveți nu numai meserie, ci și încredere, smerenie, devotament și respect. 

 De asemenea, adesea oamenii mă întreabă ce să studieze pentru a activa vocea intuiției. Pe lângă cursuri de coaching, fizică cuantică, de dezvoltare a simțurilor paranormale și de conștientizare a energiei, este important să cunoști cum funcționează grupurile. Intuiția este o comunicare cu sufletul comunității, o inteligență colectivă ce acționează spre a include binele tuturor ce aparțin sistemului tău. Îți dezvolți foarte mult intuiția fiind atent la politică, la mișcările geopolitice și citind despre evoluția istoriei și a ramurilor economiei. Astfel, treci de la hippie experiențial, la a aduce schimbări masive energetice, prin conectarea cu oamenii cu care lucrezi.” 

Despre cum arată o zi din viața de intuition coach: „Lucrez atât live, cât și online, în sesiuni individuale, cât și cu grupuri. Uneori ajungem să facem meditații active, alteori ne „jucăm” cu anumite obiecte, plecăm în călătorii, scriem, țipăm, ne mișcăm. Facem ce este necesar, ghidați de intenția cu care a venit clientul. Adesea mă simt ca un cercetător. Fiecare zi este diferită și descopăr tot felul de procese de lucru, pe care le scriu într-o carte și în programele pe care le livrez online. (Până la urmă, dacă ești coach de intuiție, îți trăiești ziua prin intuiție. M-am obișnuit să îmi fac planuri și să îmi iasă mai bine decât ce îmi propun. Alteori, să apară că fiind potrivit să fac cu totul altceva și să înțeleg după câteva zile de ce. Intuiția presupune trecerea dincolo de a categorisi ca fiind bine sau rău ceea ce facem, într-o zonă de încredere totală în ceea ce este. Mă las ghidată de sincronicități și rezultatele vin prin acțiune care nu pare a fi efort.)”

 

credit foto: Svetlana Bennington

Un lucru pe care foarte puțini oameni îl știu despre job-ul de intuition coach:  „Atunci când îi susții pe oameni să opereze prin intuiție, știi profund că ești una cu ei. Ți se deschid canalele de percepție, viață devine înălțătoare și paranormalul... nu așa ciudat!”

 

Despre cea mai importantă calitate pe care trebuie să o aibă un intuition coach, Andreea ne spune: „Starea de permisiune. Să lași să se întâmple ceea ce este nevoie să se întâmple, fără să ai puncte de vedere legate de ce se întâmplă, fără atașamente față de procese învățate. Necontrolând ceea ce se desfășoară într-o sesiune și având încredere totală că în timpul dat, persoana își atinge targetul, îi dai permisiunea să acționeze la fel în viața de zi de zi. Cu permisiune și încredere în ceea ce este.” 

Despre cele mai mari idei preconcepute ale românilor în legătură cu domeniul în care activează:

  • „Dacă vrei să ajuți oamenii, trebuie să o faci pe moka” – Atunci când doar dai, că să ajuți oamenii, uiți că și tu ești unul din acei oameni. Acest gând vine din credința că e nevoie să te sacrifici că să fii iubit. Însă, adevăratul echilibru vine când ai o atitudine de genul: „Cum pot eu să fiu în serviciul acestei persoane, cum poate ea să contribuie la viață mea și cum contribuie această sesiune la comunitate?”. Astfel, ești una cu acei oameni pe care îi servești și trăiești în adevărată contribuție, cea care te susține și pe tine că parte din întreg.”
  • „Coach-ii trebuie să fie echilibrați și să aibă o viață model”. Unii oameni, dacă văd că sunt tristă uneori sau că mă izolez, au dubii în ceea ce privește performanța mea în sesiuni. Însă, tocmai faptul că mă las să simt ceea ce simt mă califica în această ligă. Legea atracției, afirmațiile, meditațiile funcționează. Însă, dacă nu îți dai timp să îți lucrezi traumele nerezolvate și nevoile neîmplinite, vrând să pari perfect sau să fii fericit mereu, nu faci decât să folosești coaching-ul sau spiritualitatea pentru a te amorți și a te distrage de la muncă adevărată.
  • „Trebuie să ÎNȚELEG cum funcționează, că să decid dacă vreau o sesiune de intuition coaching”. Explică-i unui om de ce și cum înoată un pește! De fapt, astfel de oameni au nevoie să le „cucerești” rațiunea, pentru a-ți da drumul pe tărâmul emoțiilor lor. Ulterior, ei devin clienții care lucrează cel mai profund, depășindu-și nevoia de a avea dreptate / de a controla. În realitate, coaching-ul intuitiv este o experiență și cel mai bine înțelegi „aruncandu-te în apa”. Însă, este important ca, în calitate de coach, să te antrenezi în a le explica oamenilor pe limba lor.
  • „Asta este doar pentru cei care au probleme” – De fapt, clienții cu traume mari intră în altă categorie de servicii pe care le ofer: vindecarea emoțională. Majoritatea clienților din  de business aplică instrumentele pe care le dau cu echipele lor și au rezultate miraculoase. Activarea și operarea din intuiție este o experiență pe care merită să ți-o oferi la orice  vârstă și în orice context,  dacă vrei să crești în armonie cu cei din jur.”  
  • „Sesiunile trebuie să fie serioase” – Dar cum ar fi dacă prin amuzament și relaxare poți ajunge la rezultate extraordinare, fără încrâncenare? Bine... unii oameni plâng în sesiuni, însă această eliberare aduce cu sine o altfel de bucurie.  Una conectată cu starea de prezență. 
  • Fun fact: O prietenă care nu înțelege ce fac, însă e șocată de „nimereala” mea, m- chemat ca „ursitoare modernă” la botezul fiului ei. Partea funny e că mi-a plăcut acest rol.”

credit foto: Svetlana Bennington

Dacă România ar fi o persoană, Andreea ar descrie-o astfel: „Dacă aș răspunde la această întrebare, de fapt aș scrie cu ce părere vreau să rămâneți despre mine. Pentru că eu sunt România, ca noi toți. Așa că am făcut o călătorie în București, într-o sâmbătă seară, pentru a găsi răspunsul în ceea ce observ, prin conectarea intuitivă cu intenția mea. Primul lucru descoperit a fost opera în aer liber la metrou, la Universitate. Am avut un moment atât de înălțător, încât a bătut meditația mea de dimineață. Chiar și cu sirene și claxoane în paralel... pentru că ne plac contrastele. Apoi m-am întâlnit cu o prietenă și nu am recunoscut-o, deoarece și-a schimbat radical look-ul. Putem oare să renunțăm la a ne analiza reciproc și să acceptăm că oamenii se transformă? Cum ar fi dacă ne-am uita la România că într-o continuă evoluție și schimbare? Și de look, și de voce, și de bunăstare?” 

Despre cea mai mare satisfacție pe care ți-o oferă acest job: „Întâlnesc adesea oameni care, după o singură sesiune, au conștientizări care le schimbă viața radical. Prin inteligență intuitivă unii dintre ei se vindecă ușor, chiar și de boli grave. Pentru că fiecare persoană vine la mine cu o energie unică, creez mereu experiențe diferite, că să le pun în mișcare energia intuiției. Unele în transă, altele experiențiale, în călătorii de sincronicitate. Nu am cum să mă plictisesc. Fiecare experiență este unică, plină de iubire, pace, curaj, recunoștință și claritate.”

Cel mai important sfat pe care l-ar da cuiva care-și dorește să se facă intuition coach:  „Fii pregătit în orice moment să îți schimbi orice punct de vedere fix. Chiar dacă uneori ți se pare că nu știi ce faci, energia intenției de a servi lucrează prin tine, pentru un bine mai înalt.”  

Despre cea mai importantă lecție pe care a învățat-o din această meserie: „Când ești deschis, totul îți vorbește. Însă doar tu poți să alegi ce e potrivit pentru tine. Am zis „potrivit”, pentru că răspunsul este dincolo de paradigmele „corect / greșit”, „bine / rău”. Astfel, viața ta  devine o călătorie în care alegi conștient să te  cunoști din ce în ce mai bine pe tine, prin ceea ce este.”

Articol de Gruia Dragomir, Redactor Zile şi Nopţi Bucureşti