GALERIE FOTO: Bluesmani în Deltă la DICHIS’N’BLUES 2019

Devenit deja tradiţional, BluesCruise-ul pe Dunăre din ultima zi a Festivalului Dichis’n’Blues a încununat printr-o experienţă muzicală realmente memorabilă cea de-a V-a ediţie a evenimentului care s-a desfăşurat în perioada 30 august – 1 septembrie la Tulcea.

Timp de mai bine de opt ore, participanţii la croaziera din Deltă au avut parte de un regal inedit de Blues, un jam session aproape continuu în care s-au prins în joc, plini de entuziasm şi energie, în combinaţii variate, cu vocea sau la diverse instrumente... multiplul nominalizat la Grammy şi premiat de 4 ori cu Blues Music Award KENNY NEAL, împreună cu toţi membrii trupei sale sosite din Delta fluviului Mississippi (Darnell Neal, Leroy Bishop Toussaint, Michael Harris, Frederick Neal), componenţii sextetului spaniol O SISTER!, mari iubitori a muzicii New Orleans-ului din anii ’30, alături de bluesmani români de valoare incontestabilă precum RAUL KUŞAK, LIVIU POP şi HANNO HÖFER, popularii muzicieni din proiectul Bluescore, de formidabilul storyteller şi interpret la muzicuţă MARCIAN PETRESCU coborât temporar din Trenul de Noapte, şi de talentatul chitarist FLORIN GIUGLEA, prezent pe scena festivalului în cadrul formulei Equilateral Guitar Union.

Întrucât cuvintele nu pot descrie în mod adecvat efervescenţa muzicală a călătoriei pe canalele deltei noastre, lăsăm fotoportretele bluesmanilor participanţi să vorbească despre cum s-au simţit cântând într-un BluesCruise cu... dichis.

FOTO: CRISTINA MARIN / Zile şi Nopţi