3 to do @ Sibiu Opera Festival

”Bal Mascat” @ Sibiu Opera Festival

Marți, 17 septembrie, ora 19

Opera ”Bal Mascat” de Verdi deschide cea de-a XVIII-a ediție a Sibiu Opera Festival. Reprezentația, care va avea loc la Centrul Cultural ”Ion Besoiu”, include corul, orchestra și ansamblul de balet ale Operei Naționale Române din Timișoara. Opera e celebră nu doar pentru calitățile sale componistice deosebite, ci și datorită  libretului controversat, ce are la bază povestea tragică a Regelui Gustav III al Suediei, fapt care a atras cenzura operei pentru o lungă perioadă.

 

”Liliacul” @ Sibiu Opera Festival

Sâmbătă, 21 septembrie, ora 19

Spectacolul ”Liliacul”, ce va fi găzduit de Centrul Cultural ”Ion Besoiu”, a fost pus în scenă de regizorul italian Matteo Mazzoni la Teatrul Național de Operetă și Musical ”Ion Dacian” din București. Umorul şi ritmul acestei celebre operete în trei acte semnată de Johann Strauss (fiul) se desfăşoară cu rapiditatea şi cu energia degajată de explozia unei sticle de şampanie desfăcute într-o noapte de Revelion, moment al anului în jurul căruia se și concentrează întreaga acțiune. Un bal, o farsă și multe încurcături, plus invitați de marcă, precum câțiva membri ai Circului Globus și îndrăgitul actor Claudiu Bleonț, constituie rețeta perfectă pentru un spectacol spumos și dinamic. ”Liliacul” a avut premiera în 2016, cu ocazia reînființării Teatrului ”Ion Dacian”.

 

”Poveste vieneză” @ Sibiu Opera Festival

Duminică, 22 septembrie, orele 16 și 19

Programul Sibiu Opera Festival 2019 îi vizează și pe cei mici, grație spectacolului de balet pentru copii ”Poveste vieneză”, din repertoriul Operei Comice pentru Copii din București, recomandat copiilor cu vârsta 3+ ani. ”Poveste vieneză” din creația lui Strauss (fiul), care va avea o dublă reprezentație pe scena Teatrului Național ”Radu Stanca”, e un spectacol de balet vesel și sentimental, în care perechi de tineri îndrăgostiți se bucură în plină zi de forfota unui parc vienez. Copiii vor descoperi astfel eleganța și bucuria valsului vienez, dar și modul în care iubirea se împletește cu mișcarea, cu natura și cu frumusețea. Un moment inedit pentru cei mici va fi scena Circului, în care un grup vesel de actori de circ realizează numere de scamatorie în buza scenei.